Politiets krimteknikere jobber på Stovner etter knivstikkingen tidligere i uken. Foto: Javad Parsa / NTB

18-åringen som er siktet for drapsforsøk etter knivstikkingen på Stovner i Oslo, er tidligere domfelt for vold. Mannen nekter straffskyld og fremstilles for varetekt onsdag.

Det var ved 12-tiden tirsdag at politiet rykket ut til et slagsmål på Stovner, nordøst i Oslo. Saken ble først omtalt som «mulig knivstikking», da sammenhengen til å begynne med var uklar.

Det viste seg at det var snakk om en høyst reell knivstikking, og offeret var en tenåringsgutt.

Han fikk, ifølge politiet, svært alvorlige skader i overkroppen og tilstanden hans var en stund kritisk. Han er nå utenfor livsfare, og politiet håper å få avhørt ham onsdag. NTB melder om saken.

18-åringen som er siktet for drapsforsøk etter knivstikkingen på Stovner i Oslo, er en såkalt kjenning av politiet. Han er tidligere domfelt for vold.

Den pågrepne er tidligere dømt til 50 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år for kroppsskade, skriver TV 2. Han ble i juni dømt for grov vold etter å ha banket opp to personer utenfor Veitvet senter i Oslo.

Denne betingede dommen hadde åpenbart lite av den oppdragende effekt slike betingede dommer er ment å ha, i og med at han igjen er tiltalt for enda grovere voldsutøvelse med bruk av kniv mot et annet menneske.

Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling klokken 13 onsdag. Den siktede nekter straffskyld, opplyser hans forsvarer Espen Henrik Johansen til VG.

– Tilstanden til den fornærmede er opplyst å være stabil og vi vil forsøke å avhøre ham så snart han er i stand til det, opplyser i Oslo politidistrikt.

Politiets hypotese er at en eksisterende konflikt ligger bak hendelsen, som skjedde i et boligområde i nærheten av Stovner senter i Oslo.

Les også: 

Stor politiutrykning: En person skadd etter mulig knivstikking på Stovner

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.