Politi og ambulanse på åstedet for skytingen på Stovner. Foto: Naina Helén Jåma / NTB

En mann i 20-årene er i Oslo tingrett dømt til seks og et halvt års fengsel for drapsforsøk på Stovner høsten 2021. Mannen skjøt og skadet en mindreårig gutt.

Mannen i 20-årene, en kjent rap-artist, var tiltalt for drapsforsøk og grov, ulovlig besittelse av et ladd skytevåpen på offentlig sted.

NTB melder om saken onsdag formiddag.

Document har nylig omtalt saken (se mer i lenke under), og skrev blant annet:

Den populære rap-artisten bør sone ti år for drapsforsøk, mener statsadvokat Peter André Johansen: – Hadde [N.N.] dødd, så hadde vi kalt dette en ren likvidering.

Den 25 år gamle musikeren er tiltalt for drapsforsøk på en 17-årig gutt i en undergang på Stovner i Oslo i oktober 2021. Gutten ble truffet i setemuskelen. Kulen gikk gjennom guttens kropp og kom ut på fremsiden av hoftekammen.

Musikeren kan vise til flere millioner avspillinger av et knippe av låtene sine på strømmetjenester.

Denne artisten har en noe spesiell musikalsk bakgrunn:

Flere av tekstene handler om vold og narkotikasalg, og ifølge aktor, statsadvokat Johansen, forherliger flere av dem vold. To låter ble avspilt for retten. I en av tekstene nevnes blant annet «kalashnikov» og «45en». 25-åringens forsvarer Usama Ahmad har tidligere avvist at dette er relevant for straffesaken. Han la tirsdag ned påstand om frifinnelse for sin klient, skrev Document.

I tillegg til fengsel i seks og et halvt år er han dømt til å betale oppreisning til fornærmede på 150.000 kroner, skriver Dagbladet.

Aktor hadde krevet fengsel i 10 år, men retten reduserte altså straffen med 35 prosent.

Mannen nekter straffskyld og har ikke ønsket å forklare seg.

Ifølge tiltalen løsnet han minst to skudd mot en da mindreårig gutt i en fotgjengerundergang på Stovner 25. oktober 2021. Det ene skuddet traff gutten bakfra i hofteområdet og ga betydelige skader.

Mannens forsvarer, advokat Usama Ahmad, sier til NRK at dommen vil bli anket.

– Jeg registrerer at dommen er tre og et halvt år under statsadvokatens påstand. Tingretten ser helt bort fra store deler av aktors argumentasjon – om betydningen av at han er artist, sier Ahmad.

Saken er oppdatert med anken. 

Les mer om saken her: 

Krever 10 års fengsel for musiker: – Skjøt et barn på åpen gate

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.