Politiet er til stede på Lindeberg hvor det skal ha vært et slagsmål med flere unge den 30. november 2020. I forbindelse med slagsmålet er en person er funnet skadet ved Furuset senter. Foto: Heiko Junge / NTB.

En 15 år gammel gutt framstilles for varetektsfengsling tirsdag klokken 14 etter å ha blitt siktet for drapsforsøk på en 14-åring, som nå er utenfor livsfare.

14-åringen ble påført alvorlige stikkskader under en slåsskamp på Lindeberg i Oslo mandag formiddag. Han ble senere funnet på en buss ved Furuset senter. De to skal ha hatt kjennskap til hverandre fra før.

Furuset senter i Oslo. Foto: Kjetil Ree / Creative Commons CC0 1.0.

15-åringen ble avhørt av politiet mandag kveld. Hans forsvarer, advokat Bjørn Rudjord, vil ikke si noe om hvordan 15-åringen stiller seg til siktelsen.

– Han var i avhør i går og forklarte seg. Mer kan jeg ikke si nå, sier Rudjord til NTB tirsdag formiddag.

Flere ungdommer var til stede da drapsforsøket skal ha funnet sted, og politiet utelukker ikke flere pågripelser. Det ble søkt i området etter våpenet som skal ha blitt brukt, men politiet vil ikke kommentere om det ble gjort noe funn under dette søket.

(©NTB)

Kjøp Asle Tojes siste bok her! Vi pakker og sender for deg hvis du skriver «julegave» i meldingsfeltet.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.