Det er tatt ut tiltale for drapsforsøk mot 15-årige Abdirahman M. Han skal ha stukket en kniv i magen på en 14-årig gutt på Lindeberg i Oslo i fjor.

Abdirahman er i tillegg tiltalt for besittelse av filmer med pedofilt innhold.

Flere bevitnet slåsskampen og knivstikkingen som skjedde midt på blanke formiddagen 30 november. Det var dramatiske scener, også for stortingsrepresentant Jan Bøhler (Sp), som kort etter ble et tilfeldig vitne til at 14-årige «Bård» ble geleidet ut av en buss på Furuset, blødende fra mageregionen. Bøhler var rystet:

– Skremmende. Det er en veldig opprivende opplevelse. Et forferdelig syn for de som så det, sa Bøhler til TV 2.

Kort etter slåsskampen på Lindeberg i Oslo ble 15-åringen siktet for drapsforsøk og varetektsfengslet. Han har hele tiden nektet straffskyld.

«Bård» (ikke hans virkelige navn) ble sendt til sykehus med alvorlige skader.

Fra tiltalen:

Mandag 30. november 2020 ca. kl. 11.32 i Jerikoveien ved Lindeberg senter i Oslo, forsøkte han å drepe [Bård] ved å stikke ham i magen med en kniv. Han lyktes ikke i det stikket ikke var dødelig og [Bård] raskt fikk adekvat medisinsk behandling.

– Selvforsvar

Abdirahman M. har hevdet at han handlet i selvforsvar. Bakgrunnen skal være en langvarig konflikt mellom ham og 14-åringen, sa Abdirahmans advokat Bjørn Rudjord til Avisa Oslo i desember.

– Jeg vil anta at det har vært en form for konflikt mellom de to. Men min klient mener at han handlet i selvforsvar.

14-åringens bistandsadvokat Sverre Ulstrup avviste det:

– Ut ifra det min klient har sagt til meg var det ikke selvforsvar.

På frifot

Abdirahman M. ble satt i varetekt på Ungdomsenhet øst på Eidsvoll, et høysikkerhetsfengsel for mindreårige innsatte. Han er imidlertid på frifot nå, i tiltalen oppgis en adresse i en mindre by på Østlandet.

Han er også tiltalt for å ha hatt to filmer som viser «barn i seksuell aktivitet» på mobilen sin.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂