Utenfor inngangen til t-banesjonen på LIndeberg i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB 

15-åringen som er siktet for drapsforsøk på en 14-åring på Lindeberg i Oslo mandag, mener han handlet i selvforsvar. 14-åringens bistandsadvokat avviser det.

Det sier 15-åringens advokat til Avisa Oslo. Bakgrunnen skal være en langvarig konflikt mellom 15-åringen og 14-åringen.

– Jeg vil anta at det har vært en form for konflikt mellom de to. Men min klient mener at han handlet i selvforsvar, sier 15-åringens forsvarer, advokat Bjørn Rudjord.

14-åringen ble påført alvorlige stikkskader under slåsskampen på Lindeberg mandag formiddag. Han ble senere funnet på en buss ved Furuset senter.

Oslo tingrett ga tirsdag politiet støtte i at det er skjellig grunn til å mistenke gutten for drapsforsøk, men ga politiet bare medhold i én ukes varetekt og ikke to slik politiet ba om. Gutten ble også underlagt brev- og besøkskontroll. Den fengslede 15-åringen nekter straffskyld.

14-åringen er utenfor livsfare, men var fredag fortsatt innlagt på sykehus, ifølge Avisa Oslo. Guttens bistandsadvokat Sverre Ulstrup avviser forklaringen om selvforsvar.

– Ut ifra det min klient har sagt til meg var det ikke selvforsvar, sier Ulstrup, som ikke ønsker å gi ytterligere kommentarer i saken.

15-åringen er i varetekt på Ungdomsenhet øst på Eidsvoll på Romerike. Dette er et høysikkerhetsfengsel for mindreårige innsatte.

Kjøp Halvor Foslis klassiker her!

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.