Politiet var til stede på Lindeberg skole hvor det skal ha vært et slagsmål med flere unge Personen involvert. I forbindelse med slagsmålet er en person er funnet skadet ved Furuset senter. Personen har stikkskader og er kjørt til sykehus.
Foto: Heiko Junge / NTB 

15-åringen som er siktet for drapsforsøk på en 14-åring på Lindeberg i Oslo, er i Oslo tingrett varetektsfengslet i ytterligere én uke.

Det skriver Avisa Oslo tirsdag.

15-åringen, som mener han handlet i selvforsvar, er for tiden i et høysikkerhetsfengsel på Romerike for mindreårige innsatte. Der er han også underlagt brev- og besøkskontroll.

En 14 år gammel gutt ble påført alvorlige stikkskader under en slåsskamp på Lindeberg mandag forrige uke. Han ble senere funnet på en buss ved Furuset senter.

1. desember ble 15-åringen varetektsfengslet i en uke. Tirsdag forlenget Oslo tingrett varetektsfengslingen med én uke. Retten mener det er en reell mulighet for at gutten kan forspille bevis ved å påvirke vitner hvis han løslates nå.

«Retten legger til grunn at siktede både vet hvem han skal kontakte og at han mest sannsynlig kommer til å gjøre det», står det i fengslingskjennelsen.

15-åringens forsvarer, Bjørn Rudjord, sier at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

14-åringen er utenfor livsfare, og fredag opplyste Rudjord at gutten hadde det bra etter forholdene.

Kjøp Halvor Foslis klassiker her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.