En bror og en søster er sammen med sine foreldre fengslet i fire uker, siktet for drapsforsøk sin 18 år gamle søster. Hun har politibeskyttelse på sykehuset.

Politiet begjærte fire ukers varetekt med to uker i full isolasjon for den 18 år gamle broren, den 21 år gamle søsteren og deres to foreldre, alle siktet for drapsforsøk på en 18-årig kvinne i samme familie.Dagbladet melder at politiet i Follo tingrett har fått medhold i sin begjæring.

– Fengslingsmøtene ble holdt bak lukkede dører. Ingen av de fire erkjente straffskyld, og samtlige motsatte seg fengsling, sier politioverbetjent Rikke Hallgren i Øst politidistrikt til NTB.

21-åringens forsvarer, Jan Kildahl, sier at hans klient er sterkt preget av det som er skjedd og i likhet med de andre siktede ikke erkjenner straffskyld.

To mindreårige gutter i familien er også siktet i saken og blir tatt hånd om av barnevernet.

Knivstikk

Politiet fikk i 19-tiden tirsdag kveld melding om voldshendelsen på Flåtestad i Greverud i Oppegård, like sør for Oslo. Den 18 år gamle kvinnen ble brakt til sykehus med alvorlige skader, blant annet stikkskader. Hun var onsdag utenfor livsfare etter at hun hadde vært gjennom en operasjon.

– Vi har hatt samtaler med henne, men det er kun innledende samtaler. Hun er operert, og vi tar først og fremst hensyn til helsa hennes. Så snart hun er i stand til å la seg avhøre, vil vi gjøre det, sier Hallgren.

Kvinnens bistandsadvokat Monica Lindbeck var til stede og sier hennes klient har forklart seg om det faktiske forløpet, med ikke noe om bakgrunnen for angrepet ennå.

VG meldte torsdag at kvinnen har politibeskyttelse på sykehuset.

– Vi tar vare på henne nå, på best mulige måte, og da gjør vi det som er nødvendig for å ivareta hennes sikkerhet, sier Hallgren til NTB.

Ønsker tips

Politioverbetjent Hallgren har ikke villet ikke si noe om motivet for volden, men ifølge VG er en av politiets teorier at det er snakk om et forsøk på æresdrap. Offeret skal ha flyttet ut fra familiehjemmet tidligere i år, får Aftenposten opplyst av kilder som kjenner familien.

En nabo fortalte til VG onsdag at hendelsen fant sted delvis på asfalten og delvis på en gressplen like foran en blokk.

Mindreårige

De yngste brødrene, en 15-åring og en 16-åring, erkjenner heller ikke straffskyld og sier de begge er fortvilet over situasjonen.

– Min klient er plassert midlertidig på barnevernsinstitusjon og er veldig bekymret for familie- og skolesituasjonen. Vi håper de finner en løsning så snart som mulig, sier 16-åringens forsvarer Harald Otterstad

15-åringens forsvarer, Trond Dyvik, sier hans klient har det på samme måte.

– Vi håper og regner med en raskt avklaring. Etter det jeg kan se har ikke min klient noe med dette å gjøre. Han ønsker selv å komme seg tilbake i skole og fritidsaktiviteter. Han er selvsagt veldig preget av dette, og er svært glad for at søsteren er utenfor fare.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂