Nytt

Politiet har en teori om at drapsforsøket på den 18 år gamle kvinnen var et forsøk på æresdrap, skriver VG.

Æresdrap betyr at familien mener 18-åringen har gjort noe som har vanæret dem, men det er uklart hva dette er.

Seks familiemedlemmer er siktet for drapsforsøk på 18-åringen i Oppegård.

– Vi har fått opplyst at hun er utenfor livsfare, og hennes skader er nå beskrevet som moderate. Vi har pågrepet seks personer, og alle er i familie med fornærmede. Samtlige er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk, sier politioverbetjent Rikke Hallgren i Øst politidistrikt til NTB.

Både den fornærmede og de siktede er av utenlandsk opprinnelse.

En eller flere av de siktede er mindreårige søsken, skriver VG. Ettersom noen av de siktede er mindreårige, er barnevernet er koblet inn, opplyser Hallgren til NRK.

Politiet fikk melding om voldshendelsen tirsdag kveld klokken 19, men ønsker ikke å utdype hvordan de ble varslet.

Jenta var i veldig dårlig forfatning og alvorlig skadet, ifølge politiet. Hun er nå utenfor livsfare, opplyser politioverbetjent Rikke Hallgren i Øst politidistrikt.

En av familiens naboer forteller til VG at hun hørte roping og støy utenfor vinduet sitt tirsdag kveld. Da hun gikk ut, så hun flere mennesker bak et tre.

– Det var ikke stort jeg så, men det var rop og skrik. Så forsvant de ganske raskt, forteller naboen.

Politiet ønsker av hensyn til etterforskningen ikke å opplyse hvilke skader jenta hadde, eller om det ble brukt våpen. Av samme grunn vil man heller ikke utdype familierelasjonen mellom de siktede og den 18 år gamle jenta.

Kriseteamet i Oppegård kommune er varslet.