Problemene med den famøse Helse­plattformen fører til at vikarer nekter å jobbe med det skandale­rammede data­systemet, og heller velger å jobbe andre steder. Det gjør at St. Olavs Hospital i Trondheim ikke klarer å ta unna kreft­pasientene som trenger rask behandling, og må ha hjelp av sykehuset i Levanger.

Helseplattformen ble tatt i bruk på St. Olavs hospital i november 2022, og siden har problemene vedvart. Styre­dokumenter fra St. Olavs Hospital viser at sykehusets aktivitet var 8 prosent lavere enn budsjettert i mai, men tallene er noe usikre på grunn av mangelfulle styringsdata. Det skyldes også problemer med Helse­plattformen melder dagensmedisin.no, som har hentet saken fra Aftenposten.

Nå må sykehuset Levanger hjelpe St. Olavs hospital med pasient­behandling på grunn av vikarmangel. Det øker også arbeids­belastningen for ansatte ved St. Olavs hospital, og den har allerede  har vært svært høy etter innføringen av den trøblete Helse­plattformen.

Målet med Helse­plattformen var å skape et felles system for pasient­opplysninger, som skulle effektivisere og forenkle jobben til sykehus og kommuner. Det har ikke gått som planlagt, og derfor er systemet bare tatt i bruk i ti kommuner. Ifølge St. Olavs ledelse har antall avvik blitt gradvis redusert, men det betyr ikke at problemene er over.

 

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.