En ung mann som ble bragt inn på akuttmottaket ved Sunderby Sykehus i Sverige i mai måned, med høy feber og smerter, døde ti timer senere av hjernehinnebetennelse. En utredning viser at han kunne overlevd, hadde han fått rask og riktig behandling, men svenske sykehus er ikke hva de engang var.

Sykehuset var overbelagt og hadde for få sykepleiere. Personalet var overbelastet, og de var heller ike stand til å bruke utstyret korrekt. Det førte til at de undervurderte hvor syk mannen var. Det skriver SVT.se

«Da mannen endelig fikk behandling, viste det seg at personalet ikke hadde lært å bruke kontrollinstrumentet riktig, derfor fikk de et tall som ikke viste hvor syk mannen var» uttaler overlege Carl Johan Westborg, og fortsetter: «Det er en anstrengt sistuasjon. Det er mangel på sykepleiere og sengeposter, som igjen betyr at behandlingen blir dårligere.»

Et svensk sykehus mangler altså penger til alt fra sengeposter, sykepleiere og udannelse av personell. Samtidig blir det brukt store summer på å beskytte akuttmottak mot innvandrerbander, mens mye kapasitet og personale blir brukt på behandling av ofrene for bandenes herjinger. Det ligner en krigssone skriver en nettavis, og gir en beskrivelse fra en ansatt

Som en krigssone

Den ansatte på akuttmottaket i Helsingborg var på vei til jobben da en bil kom kjørende i høy fart. Flere personer sprang ut, og bar en mann med skuddskader inn på sykehuset. Bildørene sto åpne og de etterlot seg blodspor på bakken.

Dette er en ny sykehus-virkelighet i byer som Helsingborg og Malmø. Flere og flere unge menn, ofte med innvandrerbakgrunn, blir bragt inn med skuddsår, knivskader eller andre traumeskader. Når det skjer, skaper det ofte voldsomme opptrinn:.

«Sammen med den sårede kommer det ofte store grupper innvandrere som vil inn på sykehuset. Det kan være grupper på 20 familiemedlemmer, og det kan være en ganske voldsom opplevelse for ande pasienter», sier områdesjef Mikael Sten til avisen.

Også menn fra bander som vil drepe den innlagte pasienten kan ankomme sykehuset i flokk, eller de kan være offerets venner som vil beskytte ham. Disse gruppene kan komme i kamp med hverandre, eller de kan true pasienter og personale med voldtekt og død. Derfor har akuttmottaket i Helsingborg fått et system som kalles Lockdown

Politi-lockdown av sykehus. I Sverige!

Når en såret er på vei inn, skal politiet øyeblikkelig ringe akuttmottaket. De skal helst ankomme samtidig med pasienten, og straks sperre av området. Inne på akuttmottaket skal en sikkerhetsansvarlig trykke på en knapp som låser alle dører inn på akuttmottaket og tilstøtende områder. Deretter er det kun politiet som slipper nye pasienter inn på akutten.

Problemet med trusler og vold har nå blitt et vanlig problem på sykehus over hele Sverige. De ansatte opplever å bli utsatt for kvelertak, og kvinnelig ansatte våger ikke gå uten vaktpersonell, skriver Samtiden.nu. Hendelsene hadde en økning på 50% fra 2010 til 2015, og økningen har vært enda større fra 2016 til 2017.

Derfor er også systemet med «lockdown» på vei inn ved andre sykehus. Det er dyrt. Veldig dyrt – også for politiet. Det betyr mindre penger til velferd, gamle og syke. Derfor døde en ung man på sykehus i Sverige; fordi de mangler ressurser.

Ung mand døde på overbelastet hospital – penge bruges til at sikre sig mod indvandrerbander

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂