Hjerteinfarktpasienter ble tvunget til å vente i gjennomsnitt 93 minutter på ambulanse i desember da nødhjelpen til NHS kollapset. NHS (National Health Service) er det nasjonale helsevesenet, som er rammet av streiker og omdiskutert ledelse.

Den britiske regjeringen har lovet «den største omveltningen i helse- og sosialledelse på en generasjon» da den publiserte en anmeldelse som kritiserte «institusjonell utilstrekkelighet» i måten NHS trente, utviklet og verdsatte ledere, skrev Financial Times i juni.

The Times skriver om forfallets konsekvenser, som fører til at folk rammet av hjerteinfarkt må vente alt for lenge på at ambulansen ankommer.

Ambulances took an average of one hour, 32 minutes and 54 seconds in December to respond to emergency Category 2 calls such as heart attacks, burns, epilepsy and strokes. This is five times higher than the target of 18 minutes, and double the average wait of 43 minutes in November.

Statistikken er godt synlig på denne tabellen.

Omtrent 800 000 pasienter som skulle til akuttmottaket i desember ventet utover firetimersmålet på å bli sett. Ingen NHS-sykehus i England nådde det nasjonale målet om å se 95 prosent av pasientene innen fire timer.

Mer enn 54 000 alvorlig syke pasienter måtte tilbringe minst 12 timer sittende fast på en tralle i sykehuskorridorer for at en seng skulle bli tilgjengelig på en avdeling.

Økningen er på et ekstremt nivå. NHS skylder på covid og influensa.

Britenes statsminister Rishi Sunak har lovet å redusere ventetiden, men måtte nylig innrømme at han selv benytter privat helsehjelp.

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!


Kjøp «Mesteren og Margarita» her!Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.