Det nasjonale helsevesenet, NHS, planlegger å gjøre klart konferansesenteret ExCeL til et feltsykehus med plass til 4000 pasienter. Militært helsepersonell skal delta i driften av feltsykehuset.

Konferansesenteret forventes å være klart om en måned da man estimerer at intensiv-plassene i London vil være fulle.

“The ExCeL will become a field hospital of 4,000 critical care beds,” said one NHS official with knowledge of the plan. “It will be staffed by military medics but it’s still unclear where all the nurses needed will come from.”

“Because it’s doubling everywhere every few days, and because London is two weeks ahead of the rest of the country in the severity of the impact of the disease, the ExCeL is part of the plan because that doubling means we aren’t going to have the beds,” the official added.

Rundt 8.000 pensjonerte leger og sykepleiere har respondert på regjeringens bønn om å gå tilbake på jobb for å hjelpe til med Covid-19-krisen. Også de som normalt jobber i den private delen av helsesektoren skal delta i bekjempelsen av viruset sammen med NHS. De private sykehusene stiller med 20 000 ansatte, 8000 senger og 1200 respiratorer.

London er episenter for viruset i Storbritannia:

 

The Guardian

Kjøp Peder Jensens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.