Sakset/Fra hofta

Dr Catherine Calderwood fikk så ørene hang etter at hun hadde frontet en kampanje for det skotske helsevesenet hvor hun innstendig ber alle om å holde seg hjemme mens hun selv dro på hytta med familien – to helger på rad.

Overlege Calderwood har jobbet tett sammen med Nicola Sturgeon som sier at Dr Catherine Calderwood “made a mistake”, men at hun trenger overlegen til å fortsette i jobben på grunn av hennes ekspertise.

Calderwood måtte beklage at hun hadde gått imot sine egne offisielle råd. Hun forsøkte seg først med å si at hun hadde måttet reise på hytta på grunn av påkrevet vedlikehold. Men så kom det frem at hun hadde vært der ikke én, men to ganger sammen med familien. Fastboende i Earlsferry tok bilder av overlegen der hun var ute og gikk på tur med familien. Bildene ble sendt til avisen The Scottish Sun. Folk var sinte:

“Either we are in lockdown or not? I’m pretty sure government advice is to stay at home and not to travel to second holiday homes. But Catherine Calderwood isn’t following the advice. She and her family are potentially bringing the virus to the area.”

Calderwood vil ikke lenger delta i de daglige oppdateringene på TV.

Nicola Sturgeon sa: «I am acutely aware of the importance of public trust in the advice the government is giving to stay at home in order to save lives and protect our NHS. [Dr Calderwood] will continue to provide the Scottish government with the scientific and medical advice on the spread of Coronavirus.»

Mange mener at Calderwood har vist seg uegnet til å gi råd som hun ikke engang klarer å overholde seg. Og det stilles også spørsmål ved Sturgeons vurderingsevne når hun forsvarer Calderwood.

Oppdatering: Overlege Calderwood har trukket seg fra stillingen som medisinsk rådgiver for den skotske regjeringen.

BBC

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!