Skotske myndigheter støtter et forslag om at alle ansatte i statsapparatet må erklære sine pronomen i all kommunikasjon. På denne måten skal man bedre inkluderingen av transkjønnede.

Planene omfatter rundt 8.000 offentlige tjenestemenn, – kvinner, – you name it. Myndighetene presser på til tross for sterk motstand blant de som blir omfattet av de nye «inkluderende» reglene.

The Scottish Government is backing proposals that would ask its 8,000 workers to take a “pronoun pledge” under which they would add terms reflecting their gender identity, such as she/her or he/him, to signatures at the bottom of every work email.

Some people who class themselves as non-binary prefer pronouns such as they/them, while others prefer “non standard” terms such as “zie” or “zir”, which civil servants would be free to use.

Tilhengere av planen sier at å erklære sine pronomen  vil «normalisere inkluderingen» og skape «en åpen kultur som viser støtte til LGBTQI-miljøet».

Men planene får ikke mye støtte, og møter sterk motstand blant de offentlig ansatte som skal tvinges til å bli transaktivister i arbeidstiden. Kranglingen internt skal ha ført til at enkelte ansatte skal ha brutt ut i gråt.

Nesten 60 prosent ønsker absolutt ikke å inkludere sine pronomen i e-postene de sender. Motstandere av den nye woke-galskapen beskriver en situasjon hvor arbeidstagere føler seg presset til å akseptere en idiotisk og autoritær policy, som støttes av den skotske regjeringen.

At offentlige ansatte ikke omfavner det nye eksempelet på identitetspolitikk på ville veier, beskrives som «skuffende» av toppbyråkraten Leslie Evans.

Underkastelsen går for sakte, altså. For det finnes fortsatt noen med kampånd i Skottland.

Trina Budge, director of the For Women Scotland campaign group, described the pronoun push as “deeply stupid” and accused the Scottish Government of displaying “controlling, illiberal and authoritarian tendencies”.

– In forging ahead with this or any associated coerced signing of a pledge, the Scottish Government would, potentially, be discriminating against a protected belief and also inviting sex discrimination.

– It is further evidence that this Government only pretends to consult or openly discuss, and ditches any views which conflict with their predetermined policies.

Det pågår en bitter debatt om transkjønnedes rettigheter i Skottland. Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon (SNP) ønsker å endre loven slik at det blir lettere å forandre sitt kjønn, uten medisinsk eller psykologisk vurdering.

Slik er forøvrig loven i Norge i dag.

Men mange feminister protesterer, og mener dette kan få fatale konsekvenser. Menn bør ikke få tilgang til kvinners garderober og fengsler. Svært mange er kritiske til at menn nå fritt kan konkurrere i kvinneidrett, slik vi vil oppleve under sommerens OL i Tokyo.

Men regjeringen i Skottland satser høyere. En talskvinne for myndighetene sier at det er et individuelt valg å inkludere pronomen i sine presentasjoner og e-poster.

Hvis det er et individuelt valg, så er det nokså uforståelig hvorfor de skotske myndighetene lager en så stor sak av dette. Slik «forklarer» talskvinnen hvordan myndighetene tenker.

The Scottish Government is making progress towards our ambition to be a world leading, diverse employer where people can be themselves at work, with a workforce that reflects the diversity of the people of Scotland.

As an employer we are committed to a progressive approach to advancing LGBTI equality. We encourage any action that makes people feel included and respected in our organisation.

Språkopplæringen av byråkrater i den vestlige verden må være en relativ enkel affære. Det er omtrent slik:

Si bærekraftig, inkluderende, mangfoldig, klimavennlig, progressiv og sleng på noe om melanin, ambisjoner og fremoverlent. Putt noen tilfeldige ord inn mellom disse ordene, så har du en politisk erklæring.

Denne trenden, denne nytalen, har irritert meg lenge. Jeg skrev en kommentar om dette for Resett sommeren 2020. For meg fremstår det hele som et rent hykleri.

Det er vel omtrent 0,5 prosent av menneskene i Vesten som kan beskrives som transseksuelle. Av disse er det selvsagt mange flotte mennesker, med sine små og store problemer. Men transaktivistene er en bitteliten andel av disse, som har alliert seg med «the usual suspects». Dette er en gjeng med intolerante, usmakelige og rett og slett ondsinnede mennesker, som jubler hver gang de kan ødelegge livet til en ideologisk motstander.

Wallace Monument. Wikimedia

Man spør seg: Hvordan ville William Wallace reagert på dette? Han var (og er) tross alt «folkets helt», mens Robert the Bruce representerte adelen, eliten. Bruce bøyde seg og forhandlet. Wallace avviste alle kompromisser, og det endte med hans ydmykende død. Wallace ble torturert til døde, men hans historie lever videre.

Sturgeon vil bli glemt som en nikkedukke som solgte Skottlands sjel, uten å spørre det skotske folket.

The Telegraph

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Halvor Foslis klassiker her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.