Det britiske nasjonale helsevesenet (NHS), som er statlig drevet, vil være det første i verden som tilbyr en injeksjon som behandler kreft til hundrevis av pasienter i England.

Dette kan redusere behandlingstiden med opptil tre fjerdedeler, skriver Reuters.

Etter godkjenning fra legemiddel- og helsetilsynet (Medicines and Healthcare products Regulatory Agency, MHRA), kunngjorde NHS England tirsdag at hundrevis av kvalifiserte pasienter som behandles med immunterapien atezolizumab, er kvalifisert for en injeksjon, noe som vil frigjøre mer tid for kreft-teamene.

– Denne godkjennelsen vil ikke bare tillate oss å levere mer praktisk og raskere omsorg for våre pasienter, men vil også gjøre det mulig for våre team å behandle flere pasienter i løpet av dagen, sa Dr. Alexander Martin, en onkolog ved West Suffolk NHS Foundation Trust.

NHS England sa at atezolizumab, også kjent som Tecentriq, vanligvis gis til pasienter intravenøst, direkte inn i blodårene deres via et drypp, noe som ofte kan ta rundt 30 minutter eller opptil en time for noen pasienter når det kan være vanskelig å få tilgang til en vene.

– Det tar omtrent syv minutter, sammenlignet med 30 til 60 minutter for den nåværende metoden med intravenøs infusjon, sa Dr. Marius Scholtz, medisinsk direktør hos Roche Products.

Atezolizumab – laget av Genentech, et Roche-selskap – er en immunoterapimedisin som styrker pasientens eget immunsystem for så å søke seg fram til og ødelegge kreftceller. Behandlingen tilbys for tiden via infusjon til NHS-pasienter med en rekke kreftformer, inkludert lunge-, bryst-, lever- og blærekreft.

NHS England sier at de forventer at flertallet av rundt 3600 pasienter som starter behandlingen med atezolizumab hvert år i England, vil bytte til den tidsbesparende injeksjonen.

Men de la til at pasienter som får intravenøs kjemoterapi i kombinasjon med atezolizumab, kan fortsette med infusjonen.

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.