COVID-19-pasienter ved King’s College Hospital i London 27. januar 2021. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth/NTB)

I en ny rapport publisert av Scientific Advisory Group for Emergencies (Sage) på fredag viser tallene at minst 8,8 prosent av de innlagte med covid fikk smitten mens de befant seg på sykehuset. I perioden mellom 1. februar 2020 og 26. juli var det nesten 8000 tilfeller av covid-19-infeksjoner hvor pasientene testet positivt etter å ha vært på sykehuset i mer enn 15 dager. Disse kunne dermed relateres direkte til smitte på sykehuset.

Det britiske helsevesenet (NHS) sier at smitten også var høy blant pasienter som kom til sykehuset for behandling av andre sykdommer og som ble smittet av covid etter at de ble utskrevet, for deretter å ende opp tilbake på sykehuset.

Så mange som 40 prosent av de innlagte (over 36.000 personer) fikk covid etter at de ble innlagt på sykehus.

The study, published by SAGE today, found that at times more than half of Covid patients in hospital appeared to have caught the virus after being admitted. The red bars represent the proportion of people who definitely caught the virus before they came in. The purple and blue represent varying levels of certainty about where people got infected, with the lightest blue representing people who were diagnosed more than two weeks after they got sent to hospital, meaning they definitely didn't have it when they went in

De røde søylene representerer andelen av personer som var smittet før de ble innlagt på sykehus. De blå og grønne representerer ulike nivåer av sikkerhet rundt hvor folk ble smittet, den lyseste fargen viser innlagte som fikk diagnose etter å ha tilbrakt over to uker på sykehus og som definitivt ikke var smittet før de ble innlagt. Til tider var det i fjor over 50 prosent av innlagte som fikk smitten på sykehus.

Det er for tidlig å si om sykehussmitte fremdeles er et stort problem. For tiden er det 24.000 pasienter innlagt på britiske sykehus med covid. De siste dataene anslår at rundt 1 av 5 (330 personer) innlagte blir smittet hver dag på sykehus.

Smittetallene i Storbritannia er på full fart nedover:

The app also predicted there are currently 14,818 new Covid-19 cases in the UK each day, a 27 per cent fall from last week and a 79 per cent fall from the peak when there were an estimated 69,000 new infections daily. They also said the R rate had fallen to 0.8, in another sure sign the UK's second wave is firmly in retreat

Over 14 millioner har fått vaksine:

Daily Mail

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.