Behandling av pasienter med Covid-19 på intensiv­avdelingen på Oslo Universitets­sykehus Riks­hospitalet, der det er fire innlagte den 27. november 2020. Foto: Jil Yngland / NTB.

Forrige uke var 60 prosent av nye korona­pasienter med kjent fødeland, født utenfor Norge. Også i smitte­tallene er andelen personer født i utlandet høy.

Den ferske ukesrapporten fra Folkehelse­instituttet (FHI) viser at selv om antall innlagte går nedover, minker den mindre blant dem som er født i utlandet, skriver Aftenposten.

Forrige uke var altså 60 prosent av nye pasienter født utenfor Norge. Blant smittede utgjorde denne andelen 39 prosent av de smittede.

Overlege Sheraz Yaqub ved Oslo universitets­sykehus sier at en forklaring på at utenlands­fødte i Norge oftere blir innlagt på sykehus med covid- 19 kan være genetisk disposisjon for et alvorligere sykdomsforløp.

– Det er forskning som viser at genetikk kan ha en innvirkning på hvor hardt man blir rammet av sykdommen, sier Yaqub.

Han mener den raskeste løsningen for å få ned innleggelses­tallene er å vaksinere de gruppene som blir hardest rammet av pandemien.

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.