NTB

Storbritannia og Frankrike sier de sammen skal trappe opp innsatsen for å håndtere – og redusere – trafikken med migrantbåter over Den engelske kanal.

Innenriksministrene James Cleverly og Gérald Darmanin sier tirsdag at de er enige om å øke tempoet i innføringen av overvåking fra luften. Målet er å få ned tallet på migranter som legger ut på den korte, men farefulle ferden i småbåter.

De to ministrene sa ikke noe om når det nye utstyret skal tas i bruk.

De siste årene har titusener av migranter forsøkt å komme seg sjøveien til Storbritannia fra den franske kysten. Flere har mistet livet i forsøket på å krysse det som er en av verdens travleste skipsleder.

Den britiske statsministeren Rishi Sunak har gjort til en av sine fremste valgkampsaker å «stanse båtene». Ett annet virkemiddel er den omstridte planen om å sende asylsøkere til Rwanda dersom de velger ruten over Kanalen. Det konservative regjeringspartiet sliter på meningsmålingene i forkant av valget, som er ventet senere i år.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.