Fire afghanske gutter ankom Storbritannia som båtmigranter i fjor. Nå er guttene arrestert, mistenkt for voldtekt av en 15 år gammel jente på en skole i Dover.

Politiet i Kent bekrefter at de etterforsker en voldtekt, som skal ha skjedd på skolen forrige mandag. De fire guttene kan ikke navngis, siden de er mellom 13 og 16 år gamle. Alle fire er løslatt mot kausjon, skriver The Times.

En 15 år gammel gutt er mistenkt for å ha gjennomført selve voldtekten. De tre andre er mistenkt for å ha bidratt til å gjøre voldtekten mulig.

Ifølge kilder The Times har vært i kontakt med, skal tre gutter på 13, 15 og 16 år holdt den 15 år gamle jenta fast mens hun ble voldtatt av den fjerde gutten. I tillegg skal de tre ha holdt vakt for å forhindre at noen kom henne til unnsetning.

Rishi Sunak har lovet å stanse båtene over kanalen, men få briter tror han vil klare å oppfylle sitt løfte. Det er vel svært lite sannsynlig at de afghanske ungguttene vil utvises selv om de skulle bli dømt, gitt deres unge alder, og siden de regnes som såkalt enslige mindreårige flyktninger.

Regjeringen har dog ikke utelukket å deportere enslige mindreårige flyktninger til Rwanda, men den lenge varslede avtalen med Rwanda ser ikke ut til å få noen særlig innvirkning foreløpig.

De mistenkte afghanerne skal ha blitt tatt vare på av sosialtjenesten, og gikk på samme skole som offeret.

45.756 båtmigranter ankom den engelske kysten i 2022, noe som var ny rekord. Av disse var 6500 fra afghanere. Afghanere topper de fleste negative statistikker i de europeiske landene som fører slik statistikk.

Les også:

Rishi Sunak forsøker en «andre Brexit» for å redde toryene

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.