Migranter som har krysset grensen fra Hviterussland til Litauen, befinner seg i en nybygd leir noen mil sør for Vilnius den 4. august 2021. Foto: Mindaugas Kulbis / AP / NTB.

Polen sender over 900 soldater for å styrke kontrollen med grensen mot Hviterussland etter at det har begynt å komme mange flere migranter som vil inn i EU.

I mai kunngjorde Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko at landet ikke lenger vil hindre migranter i å reise videre mot EU. Det førte til økt tilstrømming av migranter fra Midtøsten som krysset grensen til Litauen, og den siste tiden har presset på Polen også økt.

– Det ser ut som om dette er organisert, men vi skal gjøre det vi kan for å tette grensen og unngå negative konsekvenser, sier Polens utenriksminister Pawel Jablonski.

Hviterusslands nye praksis kom som svar på skjerpede EU-sanksjoner mot landet. Økningen i ulovlige grensekryssinger fra Hviterussland er tema på et innenriksministermøte i EU onsdag ettermiddag.

 

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂