Dommerne i U.S. Supreme Court avviser Biden-regimets forespørsel om å forhindre Texas i å utøve grensekontroll i henhold til delstatens egne lover. Dette er en stor, men midlertidig seier for Texas-guvernør Greg Abbott.

Dette betyr at Høyesterett i USA anerkjenner at Texas har rett til å følge sine egne lover, og at de føderale lovene dermed er begrenset. Det er en viktig sak for alle delstater som lever midt i flommen av den massive invasjonen av illegale migranter.

Loven i Texas, kjent som SB 4, gjør ulovlig grensekryssing til en delstatlig forbrytelse og tillater delstatsansatte å gjennomføre deportasjoner, skriver Wall Street Journal.

Foranstaltningen har vært midlertidig suspendert mens Høyesterett vurderte regjeringens forespørsel om å stoppe implementeringen mens rettssaken om tvisten pågår i lavere rettsinstanser.

En føderal distriktsdommer hadde midlertidig forbudt loven, men Fifth U.S. Circuit Court of Appeals, i New Orleans, sa at loven kunne tre i kraft i det minste for øyeblikket.

Høyesteretts ordre til fordel for Texas er dog ikke en endelig beslutning. Allikevel er det et signal på at delstatenes lover kanskje står sterkere nå, enn da en lignende lovgivning i Arizona ble avvist av en mindre konservativ høyesterett i 2012.

Tre dommere, alle utnevnt av Demokratene, dissenterte: Sonia Sotomayor, Elena Kagan og Ketanji Brown Jackson.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.