Biden skulle være vertskap for et toppmøte for landene på det amerikanske kontinent, nord som sør, og migrasjon skulle være et tema. Men når Mexicos president sier han har annet å gjøre er det det samme som å gi Biden fingeren. Biden tar ikke Mexico seriøst, så hvorfor late som?

Selv NTB må innrømme at Biden-regimet ikke har forberedt seg og derfor ikke kan vente oppmøte.

Mexicos tidligere utenriksminister Jorge Castañeda, som nå underviser ved New York University, sier at det store spørsmålet er hvorfor møtet er så dårlig forberedt. Han mener det viser hvor lite USA prioriterer Latin-Amerika.

Biden-regimet måtte kaste seg rundt og forsøke å overtale landene til å stille. Selv Brasils Jair Bolsonaro, en hovedfiende, ble ønsket velkommen.

Men et møte om migrasjon uten Mexico blir som et tomt slag i lufta. NTB nevner høyst uvanlig ordet «fiasko».

At López Obrador ikke kommer, er et betydelig slag mot Biden som hadde planlagt at migrasjon langs USAs sørlige grense skulle være et hovedtema på toppmøtet. Det blir vanskelig når Mexicos president uteblir, og møtet kan dermed bli en fiasko for Biden.

En karavane på 14.000 er på vei opp fra det sørlige Mexico. Den ulovlige innvandringen skaper betydelige problemer for Mexico. Den øker kartellenes makt. De har full kontroll på grensen, i økende grad også på amerikansk side. Hva gjør Biden-regimet for å stoppe trafikken? Ingenting. De fjerner tvert imot den siste hindringen for fri flyt. Title 42 som ga anledning til å avvise migranter pga pandemien. Biden-regimet vil ha den fjernet. Det skulle skjedd 22. mai, men er nå havnet i juridiske forviklinger.

I april kom det 235.000 ulovlig over grensen. Halvparten ble sendt tilbake. Men Biden-regimet ønsker i praksis at alle som kommer skal få bli.

Når kartellenes makt vokser, minsker den mexicanske regjeringens.

Obrador og andre ledere har konkludert med at Biden ønsker å forvandle Amerika til et latinamerikansk land.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.