Mexicanere venter på å søke om asyl i Tijuana, rett utenfor San Diego, i januar 2020. Narkotrafikken gjør områder av Mexico lovløse og folk flykter til USA, der en stor del av narkotikaen omsettes. Slik blir også USA smittet med de samme problemene som ødelegger Mexico. Foto: Elliot Spagat/AP/Scanpix

Amerikansk grensepoliti har på grepet 11 iranere som forsøkte å krysse grensen ulovlig. Biden har opphevet screening av tilreisende fra en gruppe land, det såkalte muslim-ban. Amerikanske myndigheter har heller ikke kontroll på hvem som kommer inn over grensen i sør. De som tas sendes ikke tilbake, men slippes ut i samfunnet,

According to a news release from the agency, agents saw the group near San Luis, Arizona, on a bridge.

Border Patrol agents then “determined the group had illegally crossed the international border into the United States. The group was arrested and taken to Yuma Station for processing,” according to the release. “The five females and six males are were [sic] all from Iran, a Special Interest Country.”

Det er ikke første gang det tas iranere, eller mennesker fra såkalte Special Interest-land, på grensen. De kan godt være vanlige sivile. Men poenget er at myndighetene ikke vet hvem de er og i tilfeller de ikke oppdages, ikke vet at de befinner seg i landet.

Biden ga ordre om et moratorium på 100 dager for alle utvisninger, også kriminelle. Delstatsmyndighetene som er mest berørt, Arizona og Texas, har brakt saken inn for føderale domstoler.

Arizona Attorney General Mark Brnovich filed a suit against the Department of Homeland Security (DHS) on Feb. 3 after the agency released a memo on Jan. 20 that imposed a 100-day moratorium on some deportations.

“The 100-Day Pause on Deportations includes those charged with or convicted of a crime,” Brnovich said on Twitter. “Law enforcement officials have told our office they are concerned about whether released individuals are being tested for COVID-19.” The suit asks the U.S. District Court in Arizona to rule that the policy violates federal law.

Texas Attorney General Ken Paxton last month sued the Biden administration over the deportation freeze last week, and U.S. District Judge Drew Tipton on Jan. 26 issued a temporary restraining order that was sought by the attorney general’s office. That blocked Biden’s policy for two weeks ending in late February.

The White House failed “to provide any concrete, reasonable justification for a 100-day pause on deportations,” Judge Tipton wrote.

Border Patrol Agents Arrest 11 Iranians in Arizona Who Illegally Entered US

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.