Migranter krysser grensen ulovlig til USA fra Mexico over Rio Grande ikke langt fra El Paso, Texas, den 31. mai 2019 for å søke asyl i USA. Foto: Christian Torrez / AP / NTB.

En føderal amerikansk domstol i Texas har suspendert president Joe Bidens ordre om midlertidig stans i deportasjonen av ulovlige innvandrere fra USA. Rettsavgjørelsen er et tilbakeslag for Bidens migrasjonspolitikk, skriver Reuters.

U.S. District Judge Drew Tipton, an appointee of former President Donald Trump in the Southern District of Texas, issued a temporary restraining order that blocks the policy nationwide for 14 days following a legal challenge by Texas.

Texas gikk fredag til søksmål mot regjeringen for stansen i deportasjonene. Delstatens justisminister Ken Paxton anførte i den forbindelse at en slik stans var i strid med en avtale mellom Texas og det amerikanske sikkerhetsdepartementet, samt at den ville være til skade for delstaten.

Tipton said in the order on Tuesday that Texas had “a substantial likelihood of success” on at least two of its claims, including that the deportation freeze violated a federal immigration law stating that authorities “shall remove” immigrants with final deportation orders within 90 days.

Stansen i deportasjonene hadde ingen reell begrunnelse, fastslår dommeren:

The judge also found it likely that Texas would succeed on its claim that the Biden administration “arbitrarily and capriciously departed from its previous policy without sufficient explanation” when it issued the moratorium.Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.