Justisminister i Texas, Ken Paxton, taler til en politifagforening i Austin den 16. desember 2020. Foto: Jay Janner / Austin American-Statesman via AP / NTB.

Texas har gått til søksmål mot USAs regjering etter at president Joe Biden beordret en midlertidig stans i deportasjonene av udokumenterte migranter fra landet.

Texas’ justisminister Ken Paxton hevder at presidentordren er et brudd på en avtale mellom delstaten og det amerikanske sikkerhets­departementet som ble inngått to uker før Donald Trump gikk av som president, og at dette vil være til skade for Texas, skriver Los Angeles Times.

“On its first day in office, the Biden Administration cast aside congressionally enacted immigration laws and suspended the removal of illegal aliens whose removal is compelled by those very laws,” Paxton said in the complaint. “In doing so, it ignored basic constitutional principles and violated its written pledge to work cooperatively with the State of Texas to address shared immigration enforcement concerns.”

Søksmålet, som kommer fra en republikansk styrt delstat, kan være en forsmak på den politiske striden som venter dersom Biden gjør alvor av planene om legalisering av 11 millioner ulovlige innvandrere i USA.

 

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂