Med bare to stemmers forskjell stemte Representantenes hus i Texas for å stille riksadvokat Ken Paxton for riksrett i Senatet. Paxton er en av Trumps mest prominente støttespillere og har reist saker mot Biden-regimet. Senator Ted Cruz rykket ut og forsvarte Paxton. – Dette er en skueprosess, sa Cruz.

Politisk uenighet løses i stadig sterkere grad gjennom rettsapparatet i USA. Det åpner for hestehandler og utmanøvrering av motstandere. Makta rår. Det spesielle med dagens system er at et sjikt av Republikanere både i Washington og på delstatsnivå stemmer sammen med Demokratene for å ramme konservative Republikanere. Paxton er ett eksempel.

NTB nevner ikke at Republikanerne er splittet og at de som stemte med Demokratene er politiske motstandere av Paxton, som de kaller «ultrakonservativ».

Ted Cruz kaller behandlingen av Paxton en parodi:

«For the last nine years, Ken has been the strongest conservative AG in the country. Bar none. No attorney general has battled the abuses of the Biden admin more ferociously—and more effectively—than has Paxton.»

«That’s why the swamp in Austin wants him out,» he continued. «The special interests don’t want a steadfast conservative AG. I understand that people are concerned about Ken’s legal challenges. But the courts should sort them out.»

Paxton posted a statement to Twitter after the impeachment, writing «I look forward to a quick resolution in the Texas Senate, where I have full confidence the process will be fair and just.»

Siden Texas er en viktig delstat, slår saken også inn i politikken på riksnivå. De såkalte RINO-republikanerne er på vikende front. Det er dem som har sørget for å gi Demokratene seieren igjen og igjen, både i Washington og på delstatsnivå.

Samme konstellasjon gjenfinnes i Arizona, der John McCain-Republikanere forsøker å hindre Kari Lake i å bli guvernør.

Det er innenfor Det republikanske partiet maktkampen og debatten foregår. Blant Demokratene er det kun maktpolitikk og ekstremisme.

 

https://www.foxnews.com/politics/texas-house-votes-impeach-republican-attorney-general-ken-paxton

 

Kjøp billetter til boklansering i Oslo den 8. juni her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.