Migrantene har tatt seg opp til grensen mot California hvor de klatrer over gjerdet. Bildet er fra en tidligere anledning.

Donald Trump utstedte 9 november et direktiv om at innvandrere kun ville få sin søknad behandlet hvis de oppsøkte en grensestasjon. Illegale ville per definisjon bli avvist.

Nå har en dommer i San Francisco annullert direktivet og pålagt føderale myndigheter å godta alle hvor som helst. Vedtaket vil bli anket.

A federal judge on Monday ordered the Trump administration to resume accepting asylum claims from migrants no matter where or how they entered the United States, dealing at least a temporary setback to the president’s attempt to clamp down on a huge wave of Central Americans crossing the border.

Det som kan skje er at liberale dommere vil synliggjøre Demokratenes politikk som i praksis er åpne grenser. Det er ikke sikkert det tjener dem i det lange løp.

Trump sier at alle kan søke om å komme inn i USA, men de må søke og de å gjøre det gjennom bemannede grenseposter. Enhver nasjon må ha kontroll på sine grenser. Det er selve definisjonen på en nasjon, sier Trump.

As a caravan of several thousand people journeyed toward the Southwest border, President Trump signed a proclamation on Nov. 9 that banned migrants from applying for asylum if they failed to make the request at a legal checkpoint. Only those who entered the country through a port of entry would be eligible, he said, invoking national security powers to protect the integrity of the United States borders.

Men dette mener dommer Jon S. Tigar er i strid med gjeldende lov.

Judge Jon S. Tigar of the United States District Court in San Francisco issued a temporary restraining order that blocks the government from carrying out a new rule that denies protections to people who enter the country illegally. The order, which suspends the rule until the case is decided by the court, applies nationally.

“Whatever the scope of the president’s authority, he may not rewrite the immigration laws to impose a condition that Congress has expressly forbidden,” Mr. Tigar wrote in his order.

Dommerens intervensjon illustrerer at liberale setter alle krefter inn på å blokkere Trumps politikk, selv om den er identisk med hva som var Demokratenes egen politikk for ti år siden.

Innvandringen sørfra har endret det politiske kartet i USA. Stater som tidligere var Republikanske er nå Demokratiske, som California, Arizona, Nevada. Hvis «døren» blir stående oppe lenge nok vil det være umulig for Republikanerne å vinne et valg.

Liberalerne bruker asylretten som påskudd, selv om alle vet at de fleste som kommer sørfra er migranter, ikke flyktninger.

NGO’er skolerer migrantene i hva de skal si når de krysser grensene. De blir fortalt at de må søke asyl. De får først et overfladisk intervju og innkalt til en høring foran en dommer på en senere dato. De aller fleste uteblir og fortsetter å leve ulovlig i USA.

Det er nå en backlog i systemet på over en million saker. I praksis står derfor grensene åpne.

The new rule was widely regarded as an effort to deter Central Americans, many of whom request asylum once they reach the United States, often without inspection, from making the journey over land from their countries to the border.

United States immigration laws stipulate that foreigners who touch American soil are eligible to apply for asylum. They cannot be deported immediately. They are eligible to have a so-called credible fear interview with an asylum officer, a cursory screening that the overwhelming majority of applicants pass. As result, most of the migrants are released with a date to appear in court.

In recent years, more and more migrants have availed of the asylum process, often after entering the United States illegally. A record 23,121 migrants traveling as families were detained at the border in October. Many of the families turn themselves in to the Border Patrol rather than queue up to request asylum at a port of entry

Federal Judge Blocks Trump’s Proclamation Targeting Some Asylum Seekers

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!