Kritikken mot USAs sikkerhetsminister Alejandro Mayorkas vil ventelig øke i styrke, etter at åtte mennesker, blant dem to barn, er funnet omkommet ved en kantret småbåt i et myrområde i Quebec i Canada, nær grensa til USA.

Ifølge canadisk politi kommer de omkomne fra Romania og India og forsøkte å ta seg ulovlig inn i USA. De ble funnet nær en kantret småbåt, og båtens canadiske eier er savnet.

Politiet beskriver den kantrede båten som svært liten og opplyser at værforholdene i området de siste dagene har vært vanskelige med kraftig vind, regn og sludd.

– Tidspunktet for å være ute på vannet var ikke godt, sier den lokale politisjefen Lee-Ann O’Brien.

Canadas statsminister Justin Trudeau kaller hendelsen hjerteskjærende.

– Våre tanker går til familiene og personene som omkom. Dette er en hjerteskjærende situasjon, sier han.

I forrige måned opplyste politiet i området at det var registrert økt trafikk av ulovlige migranter som forsøker å krysse grensa til USA. Det er også avdekket at menneskesmuglere opererer der. (NTB)

Mayorkas har kommet under ekstremt hard kritikk fra særlig Republikanske politikere for sin manglende evne – og i manges øyne, vilje – til å håndtere migrasjonsstrømmen til USA. Denne strømmen går ikke lenger bare fra Mexico i sør, men også fra Canada i nord. Senest denne uken var denne verdens lengste, og i stor grad ubevoktede grense, tema i en underkomité i Representantens hus. En artikkel i den liberale canadiske avisen Toronto Star og en tweet fra Daily Caller viser litt av temperaturen.

In a subcommittee hearing on Capitol Hill, House Republicans fanned the flames of an emerging fire-and-brimstone narrative about a “metastasizing crisis” of irregular migration along the world’s longest international frontier.

I en underkomitéhøring på Capitol Hill, blåste republikanerne i huset til flammene til en ny ild-og-svovel-fortelling om en «metastaserende krise» med irregulær migrasjon langs verdens lengste internasjonale grense.

One of those problems, to hear Republicans tell it, is a dramatic increase in recent years in the number of migrants entering the U.S. by slipping over a northern border that is difficult to secure and has gone largely ignored.

Et av disse problemene, ifølge Republikanerne, er en dramatisk økning de siste årene i antall migranter som kommer inn i USA ved å snike seg over en nordlig grense som er vanskelig å sikre og stort sett har blitt ignorert.(Toronto Star)

Republicans, Democrats spar on Capitol Hill over Canada-U.S. migration ‘crisis’ (Toronto Star)

Les også:

– Hvor mange barn er solgt til sexslaveri på din vakt, Mayorkas?

En grensekrise av episke proporsjoner: Blir DHS-sjef Alejandro Mayorkas stilt for riksrett?

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her! Du kan også kjøpe den som e-bok e-bok.

Kjøp bøker fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.