Ledet av guvernør Ron DeSantis (R), som kanskje stiller som kandidat til presidentvalget i 2024 som alternativ til Donald Trump, vurderer Floridas lovgivende forsamling en omfattende pakke med immigrasjonstiltak.

Hvis de blir vedtatt, som forventes å skje i løpet av noen uker, vil de representere den tøffeste motstanden mot illegal immigrasjon fra noen delstat på mer enn et tiår.

DeSantis beskriver lovforslaget som et svar på Biden-regimets åpne grenser som lar millioner av mennesker slippe inn over grensen i sør. De bringer med seg barn som sexslaver og mengder med fentanyl, som dreper 100.000 amerikanere i året.

Visepresident Kamala Harris er ansvarlig for grensen i sør sammen med USAs sikkerhetsminister Alejandro Mayorkas. Harris har vel nesten ikke besøkt grenseområdet, og Mayorkas virker handlingslammet.

Lovforslaget i Florida vil gjøre det straffbart å gi ly og soveplass til udokumenterte migranter. Det vil også bli regnet som en kriminell handling hvis man ansetter slike mennesker.

Alle former for undervisningsstøtte på ulike college og universiteter som rettes mot udokumenterte studenter skal avsluttes. Dette ble innført av Obama under det såkalte DACA-programmet (Deferred Action for Childhood Arrivals program) for å hjelpe såkalte «dreamers». Som om ikke normale, lovlige amerikanere også har en drøm om fremtiden. Men de teller jo ikke for Demokratene.

DeSantis forklarte på en pressekonferanse i februar hva som var målet med lovforslaget.

– We need to do everything in our power to protect the people of Florida from what’s going on at the border and the border crisis.

Kritikere sier lovforslaget vil spre frykt og skape rasisme, i tillegg til å ha en skadelig innvirkning på Floridas økonomi.

Frykt oppstår vel også på grunn av migrantene, som er overrepresenterte i kriminelle handlinger. Rasisme er en påstand som man enkelt kan ignorere i et mulitikulturelt samfunn som Florida. Og hvordan litt færre kriminelle og litt mindre fentanyl vil skade økonomien til delstaten er vanskelig å forstå. Kanskje de tenker på mangelen på tilgang til billig arbeidskraft? Dette vil jo være en god nyhet for vanlige arbeidere i Florida.

Det siste tiåret. og særlig etter pandemien, har selv stater hvor republikanerne har kontrollen innført tiltak som tjener immigrantene, slik som helsehjelp, undervisningsstipender, gratis førerkort og arbeidsforsikringer. I flere tilfeller er dette støtte en vanlig amerikansk arbeider bare kan drømme om.

Borgeren sendes mot avgrunnen, migranter skal beskyttes. Akkurat som i Europa.

Les også:

Trusselen mot demokratiet 2: De enorme demografiske endringene forties og benektes av både Høyre og Arbeiderpartiet

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.