Helt siden Trump steg ned den berømte rulletrappen i Trump Tower har vi blitt overrasket/tatt på sengen. Vi har hele tiden ventet på at vi ville nå et resultat hvor det var mulig å sette strek, en endestasjon hvor situasjonen stabiliserte seg.

Men vi har sett det motsatte: Hjulene løper fortere og fortere. Tempoet har akselerert.

Den akselarasjonisme som establishment mener høyreekstreme forsøker fremprovosere, er de selv den fremste eksponenten for.

Det er en slags permanent revolusjon, hvor ingenting som er overlevert får stå i fred.

Joseph Schumpeter er berømt for å lage begrepet “kreativ destruksjon” om moderne kapitalisme. Ingen nasjon har symbolisert dette bedre enn USA.

Men den destruksjon vi ser i dagens USA anført av de progressive har ikke noe kreativt ved seg. Det er ren og skjær destruksjon.

Frank Gaffney hengte bjella på katten da han sa at Biden-administrasjonen ikke en gang er radikal i den vanlige betydningen. Den er en wrecking ball, slik man ser i tegnseriene: En stor kule som brukes til å rive alt. Ingenting av det som var, blir igjen.

Det mest åpenbare er invasjonen i sør, som altså ikke er noen ulykke, men en kalkulert plan fra Biden-administrasjonens side. Den stanset byggingen av gjerdet og åpnet portene, fysisk og mentalt: Hele verden kan komme til USA. Verdens største menneskesmugling er i gang og det er kartellene som kontrollerer grensen på mexicansk side. De samme kartellene som får grunnstoffene til fentanyl fra Kina. Kartellene har state-of-the-art-laboratorier – mange av dem – hvor fentanylen fremstilles. Stoffet følger med strømmen av mennesker inn i USA. Man regner med at grensepolitiet bare klarer å stanse en firedel.

Dette er ikke en situasjon hvor myndighetene forsøker å gjøre så godt de kan. Det er en situasjon hvor myndighetene forsøker å gjøre det så ille som mulig.

Guvernør i Florida, Ron DeSantis, en av de Republikanerne Demokratene frykter i 2024, fortalte Laura Ingraham 4. august at de ikke aner hvor mange illegale som føderale myndigheter sender til Florida. De oppdager det først når de befinner seg der. Washington kan undergrave den republikanske guvernøren ved å sende inn illegale som enten er kriminelle selv eller står i takknemlighetsgjeld til myndighetene.

Kartellene truer migrantene. Hva tenker Demokratene på? Hvordan kan Washington med åpne øyne starte en menneskestrøm som gjør kartellene mektigere og dermed med fare for å destabilisere naboen i sør. Dette er å skape et Afghanistan som nabo.

Det er nå flere karavaner på vei fra Colombia, gjennom Panama og Costa Rica. Haitianere og folk fra hele verden. Karavaner på 40.000 mennesker. Landene de passerer gjennom gjør ikke noe forsøk på å stoppe dem, og Washington legger ikke noe press på dem for at de skal gjøre det.

Intervju med grenseoffiser Jaeson Jones lagt ut 12. mars 2021: Kartellene utgjør en parallell stat i Mexico.

Near the southern border, highly militarized cartels in Mexico vie for control and charge thousands of dollars per migrant. They’ve exploited corruption and essentially become a “parallel government” in border areas, says retired Texas Department of Public Safety Captain Jaeson Jones. “People to them are a commodity.” Tonight, Jones breaks down the inner workings of how these highly sophisticated cartels operate, how they prey on migrants, and how they produce the deadly fentanyl and methamphetamine that kills thousands of Americans every year.

Kartellene utstyrer hver illegal med et farvet bånd og en kode, dette er et profesjonelt opplegg, for at kartellene skal få igjen pengene sine. Det er vanskelig å forestille seg at det ikke foreligger en eller annen deal mellom Kina, Mexico og Washington. Hva den skulle gå ut på er vanskelig å se for seg, fordi vi tenker innenfor normale/legale rammer. Men hvis noe går som en and, kvekker som en and, så er det høyst sannsynlig en and.

 

 Dette er første artikkel i en planlagt serie om USA. Neste artikkel: Bratt læringskurve.

Artiklene vil i første omgang kun være tilgjengelig for abonnenter.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.