Husokkupanter er blitt et enormt problem i USA. I NYC ble en kvinne drept av tenåringer som okkuperte leiligheten til moren. I Ohio oppfordrer en «migrant influenser» illegale til å okkupere ubebodde hjem. DeSantis er den eneste som tar tak i problemet.

Floridas guvernør Ron DeSantis undertegnet onsdag 27. mars et lovforslag som skjerper straffene for husokkupanter og gir politiet større myndighet til å forfølge dem.

Den nye loven, som trer i kraft 1. juli, har som mål å forhindre at huseiere må gå gjennom langvarige og kostbare rettssaker for å kaste ut husokkupanter, eller personer som okkuperer eiendommen uten tillatelse, skriver New York Post.

I en uttalelse om loven sa guvernør DeSantis at de vil sette en stopper for husokkupantenes svindel i Florida.

Mens andre delstater tar husokkupantenes parti, beskytter vi huseiere og straffer kriminelle som prøver å lure systemet, sa guvernøren.

Lovforslaget (HB621), fikk stor støtte i delstatens lovgivende forsamling.

Hvis noen oppholder seg ulovlig på en eiendom, men nekter å forlate den, kan grunneiere i henhold til den nye loven ganske enkelt kontakte politiet, som deretter vil iverksette raske tiltak for å fjerne vedkommende.

Floridas Attorney General Ashley Moody (regjeringsadvokat) sa at nok en gang er delstaten en leder i landet, denne gangen når det gjelder å sikre delstaten mot husokkupanter:

– Biden har latt millioner av ulovlige innvandrere strømme over grensen. Etter at det dukket opp videobevis på planene deres om å overta hjem, sørger vi for at Floridas innbyggere beskyttes mot denne uhyrlige og skamløse planen.

– Florida is once again leading the nation, this time in securing our state against squatters. Biden has allowed millions of illegal immigrants to flood across the border. After video evidence of their plan to take over homes emerged, we’re ensuring Floridians are protected from this egregious and brazen scheme.

DeSantis blir hyllet på sosiale medier: – For en leder, skriver Veritas In News.


I det siste har det vært utallige historier fra hele landet om husokkupanter som har tatt over eiendommer. Det er ufattelig at mennesker som stjeler folks eiendom har rettigheter.

Videoen som regjeringsadvokat Moody snakker om er av en «migrant influenser» med 500 000 følgere på TikTok som gir sine kamerater tips om hvordan de kan «invadere» ubebodde hjem og påberope seg husokkupantens rettigheter i USA.

Leonel Moreno som er fra Venezuela og bor i en forstad utenfor Columbus i Ohio, sa nylig i en video at hvis et hus ikke er bebodd, kan vi beslaglegge det. Det er usikkert om Moreno er i USA lovlig.

Dette er skremmende skriver en dame i kommetarfeltet. Du kan se i ansiktet hans hvor mye han hater oss.

I videoen ser vi også en kvinne i New York City som blir tatt bort i håndjern etter at hun prøvde å bytte låsene på hjemmet sitt for å holde en gruppe husokkupanter ute.

Moreno refererte til lover om besittelsesrett, som under visse omstendigheter gir husokkupanter rett til å overta eiendommen de okkuperer uten eierens samtykke.

Moreno hevdet i det virale TikTok-klippet, som har fått mer enn 3,9 millioner visninger, at han har afrikanske venner som allerede har okkupert rundt sju hjem.

Alle 50 delstater har lov om husokkupanter, skriver New York Post. Mange av dem gir beskyttelse til inntrengere, noe som gjør det vanskelig for huseiere å kaste dem ut.

I New York City kan personer som klarer å oppholde seg på en eiendom i 30 dager, kreve rettigheter ifølge lovverket.

Migrant influenser Moreno har tidligere delt videoer der han skryter av at han tjener penger ved å tigge på gata mens han mottar offentlig støtte, skriver The Post.

I forrige måned skapte han også overskrifter da han oppfordret sine landsmenn til å støtte 15 år gamle Jesus Alejandro Rivas-Figueroa, som ble siktet for drapsforsøk etter å ha skutt en turist på Times Square og skutt mot politiet.

Han sa at de måtte gå sammen om å betale kausjonen, slik at denne unge venezuelaneren føler at han ikke er alene i vanskelige tider, men husker at det finnes en Gud der oppe som ser.

Forrige uke ble to husokkupanter arrestert etter drapet på 52 år gamle Nadia Vitel. Nadia bodde i Spania og hadde reist til New York City for å vaske leiligheten til sin avdøde mor.

Tenåringene Halley Tejada og Kensly Alston slo Nadia i hjel og stappet kroppen hennes i en duffelbag. De ble sett på overvåkingsvideo da det flyktet fra leiligheten i en Lexus SUV, og arrestert noen dager senere.

Morens leilighet som lå i et eksklusivt strøk hadde vært ledig i fire måneder – og Nadia skulle forberede den slik at en familievenn kunne flytte inn.

Etter New Yorks lov hadde Tejada og Alston rettigheter til å bo i den tomme leiligheten.

Det var Nadias 19 år gamle sønn som fant henne.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.