Document skrev denne uken om «migrant-influenser» Leonel Moreno i saken om Ron DeSantis og den nye loven som vil forhindre husokkupanter i Florida.

Leonel Moreno, som er fra Venezuela, ga nylig sine 500.000 følgere på TikTok tips om hvordan de kan «invadere» ubebodde hjem og påberope seg husokkupantens rettigheter i USA.

Moreno har lagt ut flere videoer der han håner USA, og nylig delte han en der han skryter av at han tjener penger ved å tigge på gata mens han samtidig mottar offentlig støtte.

Det var da usikkert om han var i USA på lovlig vis, men etter at New York Post gravde i saken, fant de ut at han krysset den sørlige grensen ulovlig i april 2022 ved Eagle Pass, Texas.

Leonel Moreno ble registrert i «Alternatives to Detention»-programmet, som lar føderale myndigheter spore migranter ved å bruke ankelmonitorer eller annen teknologi.

Moreno fulgte imidlertid ikke reglene og var oppført som en absconder fra programmet, ifølge interne dokumenter fra immigrasjonspolitiet – Immigration and Customs Enforcement (ICE) – innhentet av The Post. Absconder betyr rett og slett at han stakk av.

Programmet har et budsjett på flere milliarder dollar, men likevel klarer de ikke å oppfylle nødvendige standarder, og et alarmerende høyt antall illegale stikker av. ICE klarer ikke å spore avvikere og fjerner dem i stedet fra programmet, skriver The Post.

Etter at The Post rapporterte om hvordan Moreno hadde stukket av fra myndighetene, ble han arrestert av ICE i Columbus i Ohio på fredag. Han sitter for øyeblikket i fengselet i Geauga County.

Ron DeSantis signerer lovforslag som vil forhindre husokkupanter i Florida

 

Mens han var i USA, brukte Moreno sine ulike kanaler på sosiale medier til å oppfordre andre migranter til å invadere landet og okkupere hjemmene til amerikanske borgere, samtidig som han viftet med store pengebeløp og viste frem det han sa var offentlige støtteordninger.

– Jeg krysset ikke Rio Grande for å jobbe som en slave, sa Moreno på Instagram. Jeg kom til USA for å markere territoriet mitt.

Han hånet amerikanske skattebetalere og sa at de er fornærmet fordi han tjener mer enn dem uten å ha gjort mye arbeid, mens de jobber som slaver.

– Det er forskjellen på dere og meg. Jeg kommer alltid til å tjene masse penger uten mye arbeid, og dere kommer alltid til å bli utnyttet og være ubetydelige.

– I didn’t cross the Rio Grande to work like a slave, Moreno said in one Instagram clip. I came to the US to mark my territory.


TikTok stengte nylig Morenos konto, som hadde rundt 500.000 følgere. Instagram-kontoen hans, som fortsatt var aktiv fredag, har mer enn 17.000 følgere.

Moreno brydde seg ikke om utestengelsen fra TikTok fordi han fortsatte å tjene penger på Facebook og Instagram, sa han til sine følgere.

Interne dokumenter fra ICE som The Post har gjennomgått, viser at immigrasjonsmyndighetene var klar over at Moreno har vært i de nasjonale nyhetene fordi han via TikTok har oppfordret til ulovlig innvandring.

Ettersom de diplomatiske båndene mellom USA og Venezuela for tiden er anstrengte, var det ikke umiddelbart klart om Moreno ville være en kandidat for utvisning eller om han ville bli varetektsfengslet, skriver New York Post til slutt.

Reality Man skriver i kommentarfeltet:

– Arrestasjonen er stort sett meningsløs. Det er et politisk PR-stunt. De vil nesten helt sikkert slippe ham ut. Og titusenvis flere av hans type har fått slippe inn siden historien hans startet.

– Jeg hører om folk som tar til orde for dannelsen av vigilantegrupper for å håndtere slike mennesker som denne mannen. Alle våre grunnleggere ville støtte en slik handling.

– Våre myndigheter beskytter ikke lenger amerikanske borgere. Så de må beskytte seg selv.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.