Biden presidentordre som skal slå hardt ned på ulovlige migranter som krysser grensen er rett og slett et bedragersk pressestunt som han håper vil styrke hans katastrofale lave oppslutning blant velgerne, skriver New York Post i en leder.

Ordren vil tillate presidenten å stenge grensen når antallet ulovlige grensepasseringer per uke overskrider 17 500. Et nivå som i realiteten tillater nesten en million ulovlige immigranter i året og er fortsatt historisk høyt, og det dobbelte av det høyeste tallet under Donald Trump. Biden har  faktisk makt til å sette nivået til null, ikke 17 500 i uken, skriver The Post.

Og det kommer i tillegg til nærmere en million som kommer inn via de utallige «lovlige» muligheter Biden har opprettet for migranter uten Kongressens godkjennelse, som for eksempel CPB One-programmet. Hundretusener har fått innreise til USA ved hjelp av CBP One-appen. Biden kunngjorde programmet i januar 2023.

Ifølge immigrasjonsmyndighetene er CPB One en gratis mobilapp som gjør det mulig for ikke-statsborgere uten dokumenter å sende inn informasjon via appen, i stedet for direkte ved en grenseovergang (POE – Point of Entry).  Programmet er tilgjengelig ved flere grenseoverganger i Texas, Arizona og California.

New York Post har regnet ut at det tilsvarer 1,8 millioner grensepasseringer i året – selv etter Bidens presidentordre.

Tallene inkluderer ikke de over 800 000 årlige «gotaways» (de som blir oppdaget, men ikke stoppet) som har blitt standard under Biden, og heller ikke det ukjente antallet som sniker seg inn uten å bli oppdaget.

I tillegg har Biden sluppet inn rundt 360 000 flere migranter til landet hvert år gjennom en ordning som gjør det mulig for migranter fra Cuba, Haiti, Nicaragua og Venezuela å fly direkte til USA.

NY Post photo composite.

Videre skriver The Post at Biden hevdet i januar 2023 at de fleste som krysser grensen ulovlig, vil bli sendt tilbake til hjemlandet og underlagt et femårig forbud mot innreise – men han har aldri håndhevet denne regelen. Det skal også gjøres unntak for barn som krysser grensen uten voksne, alvorlig syke og ofre for menneskehandel.

Bide har levert en endeløs rekke løgner i denne saken, der han gjentatte ganger insisterer på at grensen er «sikker», for deretter å hevde at han ikke har myndighet til å iverksette tiltak med mindre Kongressen tar tak i problemet

Nå innrømmer Biden at han har myndighet til å stoppe strømmen av ulovlige fem måneder før valgdagen, og mens syv av ti velgere sier presidenten stort sett har sviktet når det gjelder grensesikkerhet.

Selv om hans nye ordre endelig bremser strømmen fra et absurd uholdbart nivå til et nivå som bare er uholdbart, må velgerne lure på om han vil reversere den dagen etter valget, skriver The Post til slutt.

USAs grensemareritt vil ikke ta slutt før landet har fått en ny leder i Det hvite hus.

NRK: – Kan bli deportert på flekken

NRK skriver også i dag om Biden presidentordre. Statskanalen har tidligere vært sparsomme med nyheter om dette temaet, spesielt AT (after Trump). Dette er faktisk den første utfyllende artikkelen de skriver om grensen siden Biden ble president.

Migranter som tar seg ulovlig inn i USA over den meksikanske grensen, kan bli deportert på flekken. Det er nye tiltak i en presidentordre fra Joe Biden. FN er bekymret over innstrammingen.

Både FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) og generalsekretær i Flyktninghjelpen, Jan Egeland, kommer med sterk kritikk av Biden:

For ti år siden var USA en ledestjerne i å ta imot flyktninger og asylsøkere, skriver Jan Egeland, i en e-post til NRK.

Nå har de sluttet seg til Storbritannia og andre europeiske land i et kappløp mot bunnen, bort fra internasjonale rettsprinsipper, fortsetter han.

Storbritannia har nylig besluttet å sende asylsøkere til Rwanda og Egeland er bekymret, skriver NRK:

USA vil med dette avvise mennesker i dyp nød som er fra konfliktområder eller som er ofre for vold. Generalsekretæren forteller at han flere ganger har vært i Mexico og møtt personer som er på flukt nordover til USA.

Mange har vært truet på livet, og deres eneste håp er å få beskyttelse i USA.

Det vil de fortsatt få, skal vi tro New York Post.

To NYPD-betjenter skutt av illegal immigrant fra Venezuela

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.