En rapport fra US Department of Homeland Security indikerer at Venezuela utnytter den åpne amerikanske grensen mot Mexico til å tømme fengslene for fanger. 

Fangene løslates og sendes til den amerikanske sydgrensen, ifølge en rapport innhentet av Breitbart. Blant de løslatte er folk som er dømt for drap, voldtekt og utpressing.

I Kongressen har 14 republikanere reagert med å skrive til USAs sikkerhetsminister Alejandro Mayorkas at dette setter USA i alvorlig fare.

– Vi skriver med alvorlig bekymring over en fersk etterretningsrapport som US Customs and Border Protection (CBP) har mottatt fra US Department of Homeland Security. I den instrueres agentene om å lete etter voldelige kriminelle fra Venezuela i karavanene av migranter som tar seg over grensen mellom USA og Mexico.

I rapporten opplyses det ikke om de løslatte fangene kom i spesifikke grupper eller om de er tilfeldig spredt, men det opplyses at det er vanlig delt kunnskap blant venezuelanske migranter at mange av dem er straffedømt og tildels hardbarka kriminelle.

Kilden som ikke er autorisert til å uttale seg til media, sier at å identifisere venezuelanere med kriminell bakgrunn i hjemlandet, er så godt som umulig. Uten effektive diplomatiske forbindelser med Venezuela er tilgang til data over domfellelser i landet rett og slett ikke-eksisterende:

– Med mindre vi pågriper noen som frivillig opplyser at de har kriminelt rulleblad i hjemlandet, kan vi bare gjette – og det fungerer ikke.

Ifølge CBP har mer enn 130 000 venezuelanske migranter tatt seg ulovlig inn i USA mellom oktober 2021 og juli 2022. 

For kort tid siden sendte Floridas guvernør Ron DeSantis rundt femti i hovedsak venezuelanske migranter, fra Texas til øya Martha’s Vineyard som er kjent som en «magnet» på millionærer, direktører, kjendiser – og den politiske elite. De ble raskt eskortert fra de velstående demokraters øy til den nærliggende militærbasen Joint Base Cape Cod.

Estimater anslår at mer enn 4,9 millioner illegale innvandrere har tatt seg inn i USA i Bidens første 18 måneder i presidentembedet. 

Les også:

Martha’s Vineyard: – Vi har ikke plass til flere, de må dra et annet sted

 

 



Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.