På en plakett ved foten av Frihetsgudinnen står et dikt av den amerikanske poeten Emma Lazarus fra det nittende århundre. Den siste linjen fra diktet «The New Colossus» ender med at statuten snakker til seg selv:

Give me your tired, your poor,

Your huddled masses yearning to breathe free,

The wretched refuse of your teeming shore.

Send these, the homeless, tempest-tossed, to me:

I lift my lamp beside the golden door.

Diktet var skrevet i 1879, og 143 år senere har Biden administrasjonen gjort akkurat det, med nesten 5 millioner ulovlige immigranter som har kommet over grensen siden han ble president. 2022 er ikke 1879, da «the huddled masses» kom over og spurte: «spør ikke hva ditt land kan gjøre for deg – spør hva du kan gjøre for landet.» Det høres bedre ut når John F Kennedy Jr. sier det: « Ask not what your country can do for you – ask what you can do for your country,» og utfordret alle amerikanere til å bidra på en eller annen måte til allmennhetens beste.

Men tennissuperstjernen Novak Djokovic er verken nødlidende, kriminell eller terrorist, og heller ikke en fremtidig velger for demokratene, så torsdag kunngjorde han at han ikke vil spille i neste ukes US Open Tennis Championship:

–cDessverre vil jeg ikke kunne reise til NY denne gangen for US Open. Takk #NoleFam for meldingene deres om kjærlighet og støtte. Lykke til til mine medspillere! Jeg vil holde meg i god form og positiv ånd og vente på en mulighet til å konkurrere igjen. Vi sees snart tennisverden! twitret Djokovic.

Djokovic, som bor i Serbia, er uvaksinert og er derfor ikke kvalifisert for å reise inn i USA som krever at reisende som ikke er amerikansk statsborger, viser bevis på vaksinasjon før de flyr inn i landet. Djokovic, en tre ganger US Open-mester, fikk forbud mot å spille i Australian Open i januar på grunn av statusen som ikke vaksinert, men han spilte i French Open i mai og Wimbledon i juli. Hans supportere var forståelig rasende, men mainstream media «not so much.» US Open-turneringsdirektør Stacey Allaster velger sine ord og kalte utfallet «uheldig»:

Novak er en stor mester, og det er veldig uheldig at han ikke vil være i stand til å konkurrere på US Open i 2022, da han ikke kan komme inn i landet på grunn av den føderale regjeringens vaksinasjonspolitikk for ikke-amerikanske statsborgere. Vi ser frem til å ønske Novak velkommen tilbake til US Open i 2023.

Twitter-brukere var mer direkte, og mange sier at Djokovics har valgt det selv. Han kunne alltids ta vaksinen. Og det er nettopp det han har gjort, og takket høflig nei til US Open. Mens andre påpeker det vi alle tenkte da vi hørte nyheten og som Scott skrev:

Å ikke slippe Novak Djokovic – verdens beste tennisspiller – inn fordi han er uvaksinert selv mens uvaksinerte migranter strømmer inn og CDC erkjenner at det fins ingen forskjell, er den typen performativt dobbeltmoralsk nonsense som mistet allmennhetens tillit i utgangspunktet.

Demokratene ville automatisk kvese tilbake at det er rasistisk og fremmedfiendtlig, men fakta er at USA er nå inn i en illegal innvandringskrise som har, og vil ha i framtiden, store konsekvenser for the land of the free. De ville også argumentere for at USA er bygd på immigrasjon, og det er sant. Men det betyr ikke at landet kan ha vidåpne grenser, og som Ronald Reagan sa «A nation that cannot control its borders is not a nation». En nasjon som ikke kan kontrollere sin grense er ikke en nasjon.

Grensen byr på betydelige sikkerhetsproblemer. Det er et bredt spekter av kriminelle trusler vi møter nede ved grensen, sa FBI-direktør Christopher Wray, 4. august 2022.

Homeland Security Republican har kommet med en oppdatering om grensekrisen, og tallene er oppsiktsvekkende. Ranking member John Katko skriver:

Til tross for et rekordstort antall ulovlige grensepasseringer, inkludert møter med kjente eller mistenkte terrorister, fortsetter president Biden, «Border Czar»-visepresident Kamala Harris og Department of Homeland Security (DHS) å frata US Customs and Border Protection (CBP) kritiske verktøy som har vist seg å hjelpe til med å håndtere det svimlende antallet migranter som krysser grensene våre.

Uten sidestykke har nå totalt 66 personer hvis navn står på terrorovervåkningslisten blitt stoppet i forsøket på å krysse grensen mellom USA og Mexico i  2022, og det er klart at administrasjonen ikke har noen planer om å ta tak i den reelle nasjonale sikkerhetstrusselen ved sørvestgrensen.

Noen tall og fakta:

Juli var den 17. måneden på rad med mer enn 150.000 migranter – en trend som aldri før er registrert. CBP hadde 199.976 møter med migranter langs den sørvestlige grensen i juli 2022, inkludert 134.362 enslige voksne, 52.040 familieenheter og 13.299 enslige mindreårige. En økning på 80 % totalt i møte med migranter sammenlignet med juli 2020. Omtrent 7 av 10 migranter  ved sørvestgrensen var enslige voksne.

Siden president Biden inntok Det hvite hus, har det vært nesten 3,4 millioner migrantmøter ved grensen i sørvest, i tillegg til over 900.000 «gotaways» som unngikk amerikanske grensepatruljeagenter. Ti måneder inn i 2022 har CBP allerede hatt totalt 2.242.413 landsdekkende møter med migranter.

CBP utviste bare 37 % av individene under Tittel 42 i juli 2022, noe som igjen fremhevet Biden-administrasjonens nektelse på å utnytte helsemyndighetene makt fullt ut. Grensepatruljeagenter blir overlatt til å håndtere en umulig situasjon – de få verktøyene de hadde til rådighet for å hjelpe, som «Forbli i Mexico» og Tittel 42, ble revet bort. (Tittel 42-utvisninger gir makt til regjeringen å fjerne personer som nylig har vært i et land der en smittsom sykdom var til stede).

Så langt har 66 personer på Terrorist Screening Dataset (TSDS) blitt stoppet i forsøket på å krysse grensen mellom USA og Mexico mellom innreisehavner dette året. Dette er mer enn det dobbelte enn de siste 5 årene til sammen.

Grensen utgjør en betydelig sikkerhetsrisiko

I løpet av de første 4 dagene av juli arresterte grensepatruljeagenter i Rio Grande Valley-sektoren fem gjengmedlemmer og en seksualforbryter. Inkludert tre MS-13-medlemmer og et gjengmedlem fra 18. gate El Salvador som ble møtt av Transportation Security Administration (TSA) på flyplassen i Harlingen som hadde sonet 12 år for grovt ran.

I løpet av den første uken i juli arresterte grensepatruljeagenter i Del Rio-sektoren en dømt voldtektsmann fra Guatemala i Brackettville, Texas. Hector Portillo-Soto ble dømt til tre års fengsel for voldtekt i Louisiana i 2019, og ble deportert i februar. I 2022 har CBP allerede arrestert 23.264 personer som forsøkte å krysse grensen med straffedommer og 627 kjente gjengmedlemmer, inkludert 256 medlemmer av MS-13.

Biden gjør kartellene og menneskehandlere rikere

Biden-administrasjonens politikk fungerer som en betydelig trekkfaktor for det rekordstore antallet migranter som blir møtt ved grensen i sørvest, og gir en mulighet for karteller,  menneskesmuglere og menneskehandlere til å tjene på kaoset. I juli 2022 beslagla CBP 51.802 pund med narkotika. Heroinbeslagene økte med 8 % fra juni 2022 til juli 2022. Fentanylbeslagene økte med 203 % fra juni 2022 til juli 2022. Over 2100 pund fentanyl ble beslaglagt forrige måned – det høyeste månedlige beslaget de fire siste årene. CBP har beslaglagt nok fentanyl så langt dette året til å drepe nesten 2,4 milliarder mennesker, over sju ganger så mange som USAs befolkning.

I den første uken i juli kunngjorde meksikanske myndigheter det største fentanylbeslaget i historien med over 1197 pund av det dødelige stoffet funnet i et lager i Culiacan, Mexico. Drug Enforcement Administration (DEA) sier at ett kilo fentanyl har potensial til å drepe 500.000 mennesker. Grensepatruljen utførte to separate fentanyl beslag ved inngangshavnen i Nogales, Arizona. Mer enn 40.000 fentanylpiller ble funnet i et kjøretøys modifiserte batteri, og mer enn 10.000 piller ble funnet innesydd i en kvinnes undertøy.

Stater blir tvunget til å ta kontroll

Det er den føderale regjeringens ansvar å sikre vår nasjons suverene grenser. Under Biden-administrasjonen har imidlertid stater som Texas og Arizona måttet ta saken i egne hender for å holde innbyggerne trygge. I løpet av de siste månedene har Texas National Guard kombinert land- og maritime eiendeler og taktikker for raskt å hindre ulovlige innvandrere og transnasjonale kriminelle ved grensen mellom Texas og Mexico. Arizona venter ikke lenger på at Biden-administrasjonen skal sikre grensen sin og går fremover og bygger sin egen grensemur.

Mens jeg skriver må jeg dobbeltsjekke tallene for jeg kan nesten ikke tro det er sant. Men jeg vet det er det, og jeg får vondt langt inn i margen. Det var ikke dette Emma Lazarus og Frihetsgudinnen mente med «give me your tired, your poor, your huddled masses . . . ». Det blir kanskje sagt for ofte men jeg har ingen andre ord: Biden, hans administrasjon, og Demokratene som sitter i Washington DC har blod på hendene. Du sa det du også Einar, som skrev den hyggelige e-posten til oss og du ønsket flere reportasjer om det som skjer ved grensen:

– Det er mange saker med tragiske konsekvenser av Bidens politikk,men det som skjer på grensen er blant det verste. Mye blod på Bidens hender!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.