Sakset/Fra hofta

Foto: Reuters – grensen mellom USA og Canada

I disse migrasjonstider dukker det stadig opp nye forsøk på å hindre de store folkeforflytningene fra det vi tidligere kalte U-land. Noen vil senke båter, noen vil bygge murer, noen vil tvangsreturnere dem og noen vil betale dem for å reise hjem igjen. Canadiske tjenestemenn, på sin side, reiser til Nigeria for overtale migrantene til å holde seg hjemme i Nigeria. Det er nok overmåte optimistisk og kanskje en smule desperat.

Canadian officials have over the past two years visited Nigeria, as well as various ethnic communities in the United States, to try to persuade would-be migrants to stay put.

I Canada, hvor de liberale nesten ikke kan få nok av nye berikende kulturer og mennesker, har man nylig oppdaget at det kanskje kommer litt for mange allikevel. En strøm av migranter forflytter seg lenger og lenger nord og har funnet ut at hvis USA ikke er stedet, så er kanskje Canada løsningen. Men hvordan påberope seg asyl fra USA til Canada? Ah, da sier de at de frykter å bli forfulgt av amerikanske myndigheter under ledelse av Donald Trump (returnert er kanskje ordet her).

57.000 mennessker krysset grensen fra USA til Canada ifjor, skriver Reuters.

Some 57,000 asylum seekers from Nigeria, El Salvador, Honduras and other nations crossed the U.S. border into Canada last year, in some cases citing a fear of persecution by the government of U.S. Donald Trump.

57.00 var tydeligvis litt for mange å hjelpe for det liberale og hjertevarme Canada, og på tirsdag ble det besluttet å bruke 1,2 milliarder canadiske dollar for å stanse strømmen. For snart er det valg, må vite. Og igjen er det en åpenbar og konfliktskapende ubalanse i myndighetenes ønske om å redde verden og befolkningens ønske om å redde sitt eget lokalsamfunn.

Migrantene er blitt en politisk risiko for de liberale nå, og da sikrer de selvfølgelig seg selv først. Myndighetene altså. For det er slik de er overalt, dessverre.

– Canada said on Tuesday it planned to spend an additional C$1.2 billion ($902 million) over five years to stem the flow of irregular migrants from the United States, which has become a political threat to the Liberal government ahead of an October election.

Finansminister Bill Morneau sa at Ottawa ville implementere en komplett håndhevelse av grensekontrollen for å finne og stanse individer som irregulært krysser grensen og som vil forsøke å utnytte Canadas innvandringssystem.

Denne snuoperasjonen i Canada vil ikke få like stor oppmerksomhet som Trumps mur mot Mexico. De liberale vil helst gjemme sitt eget hykleri. De skulle jo så gjerne ha hjulpet alle migranter, hvis det bare ikke var for de dumme og uvitende velgerne som hadde bygget opp fedrelandet.

Reuters

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!