Nytt

Trump varslet i natt at Kirstjen Nielsen trekker seg som leder av Department for Homeland Security. Det har lenge vært klart at Trump ikke har vært fornøyd med henne.

Trump står oppe i en avgjørende strid ved grensen i sør. Han har en krisesituasjon, som han blir nødt for å håndtere. Demokratene nekter for at det er en krise, til tross for at det siste måneden ble anholdt 100.000 illegale. Demokratene ønsker det som i praksis er åpne grenser. Speaker of the House Nancy Pelosi sier at de som strømmer over grensen er de virkelig amerikanerne.

Trump vant slaget om pengene. Byggingen av muren er i gang. Men det gjelder for Demokratene å sinke eller stanse byggingen med juridiske virkemidler.

Derfor må Trump ha noen han kan stole på.

Kevin McAleenan, leder av US Customs and Border Protection, overtar Nielsens plass.

 

En langsom marsj

Trump må møysommelig kjempe seg gjennom et villniss av lover og forordninger som beskytter kriminelle og illegale migranter.

19. mars ga Høyesterett ham en stor seier:

The Supreme Court on Tuesday endorsed the U.S. government’s authority to detain immigrants awaiting deportation anytime – potentially even years – after they have completed prison terms for criminal convictions, handing President Donald Trump a victory as he pursues hardline immigration policies.

Flertallet var 5-4 med en stemmes konservativ overvekt. De liberale vil ikke at myndighetene skal ha rett til å holde tilbake kriminelle som skal utvises mer enn en begrenset periode. I praksis vil det si at de forsvinner ut i det amerikanske samfunn.

The law states the government can detain convicted immigrants “when the alien is released” from criminal detention. Civil rights lawyers in the case argued that the language of the law shows that it applies only immediately after immigrants are released. The Trump administration said the government should have the power to detain such immigrants anytime.

Konservative motsetter seg at utenlandske borgere skal nyte godt av de samme retttigheter som amerikanske. Det utsetter i praksis borgerne for en forhøyet risiko.

 

https://dailycaller.com/2019/04/07/kirstjen-nielsen-resigns/?utm_medium=push&utm_source=daily_caller&utm_campaign=push

 

https://www.reuters.com/article/us-usa-court-immigration/u-s-supreme-court-hands-trump-a-victory-on-immigration-detention-idUSKCN1R01TF