Bilde: Hvordan kan latinamerikanske NGO’er tro at disse figurene fremmer deres sak? Demokratene og venstresiden har gått foran. Med Trump har hitlingen blitt mainstream. De gode og det gode bruker brennmerking som våpen. Det polariserer og lukker hjertene. Foto: Caitlin O’Hara/Reuters/Scanpix

Donald Trump benådet fredag tidligere Arizona-sheriff Joe Arpaio som trosset føderale pålegg og drev spot-sjekker av immigranter for å finne de illegale. For det ble han dømt til et halvt års fengsel av en Obama-dommer.

Det stred mot amerikansk rettsbevissthet. Trump vet godt hva han gjør når han benåder Arpaio. Han frir til velgerne, han vil sende et signal om hva slags innvandringspolitikk han selv står for: Mur mot Mexico og utvisning av de illegale.

Han har flertallet av befolkningen med seg.

Arpaio har lenge hevdet at saken mot ham var politisk og lovte nye avsløringer til uken:

He has long maintained that the prosecution by the administration under President Barack Obama was political, aimed at helping oust him from office.

Venstresiden i USA kaller grensekontroll for rasistisk. I det lange løp er det de som taper.

Civil rights advocates slammed Trump’s decision as an endorsement of racist and unlawful immigration policies.

“Once again, the president has acted in support of illegal, failed immigration enforcement practices that target people of color and that have been struck down by the courts,” said American Civil Liberties Union Deputy Legal Director Cecillia Wang, who sought the court injunction against Arpaio.

Som i Europa som i USA er de innvandringsliberale for at allel skal kunne komme til deres land. I USA er har liberale byer utropt seg til såkalte «sancturary cities», byer som illegale trygt kan komme til uten risiko for å bli avslørt. Trump-administrasjonen forsøker å hindre at byer som Chicago og Seattle blir tilholdssted for mennesker man ikke aner hvem er. Det er samme problematikk som i Europa. I USA har illegale blitt uvist gang på gang, de har begått alvorlig kriminalitet, likevel vil ikke demokratene endre praksis.

Den ultraliberale politikken blir et godt kort for Trump i valgkampen.

Retorikken fra pro-innvandringsorganisasjoner sier sitt:

Civil rights advocates slammed Trump’s decision as an endorsement of racist and unlawful immigration policies.

“Once again, the president has acted in support of illegal, failed immigration enforcement practices that target people of color and that have been struck down by the courts,” said American Civil Liberties Union Deputy Legal Director Cecillia Wang, who sought the court injunction against Arpaio.

I dagens klima blir alt som går i retning av kontroll med innvandringen utlagt som rasistisk. Det er et kort med en stor nedside, men demokratene klarer ikke la være.

Democratic Senator Patrick Leahy said it was ”disheartening that he set the bar so very low for his first pardon… The ex-sheriff is a self-aggrandizing braggart who promoted racist law enforcement practices and cost taxpayers millions, and that is a reason they did not reelect him.

“After the racism and hate in Charlottesville, our country needs to come together and heal. But that healing will not come from a president who only exploits divisions and fears,” Leahy said in a statement.

Demokratene devaluerer sin en egen troverdighet ved å kaste seg på en slik retorikk.

Har de glemt at de fleste amerikanere ønsker å forsvare sine hjem og sitt samfunn? Det er verdt å merke seg at det sheriffen ble dømt for var å stoppe bilister for å sjekke deres papirer. Hvis dette er rasisme har USA frasagt seg retten til å håndheve loven,

http://www.reuters.com/article/us-usa-trump-arpaio-idUSKCN1B600O