Migranter fra India, Bangladesh og Pakistan som har krysset den mexicanske grensen fra Guatemala, står i kø for å skaffe seg tillatelse til å passere gjennom Mexico i Tapachula den 7. juni 2019. Trump har forlangt at mexicanske myndigheter stanser denne trafikken, og vil i motsatt fall øke tollen på varer fra Mexico. Foto: Jose Torres / Reuters / Scanpix.

 

Antallet migranter som registreres ved grensen mellom USA og Mexico, har aldri vært så høyt på ti år. Bare i mai registrerte myndighetene mer enn 144.000 migranter, og hittil i 2019 er tallet nesten en halv million.

Dette rapporterer U.S. Customs and Border Protection på sine hjemmesider.

Situasjonen er katastrofal, skriver Fox News:

The head of U.S. Customs and Border Protection (CBP) declared Wednesday a «full-blown emergency» at the southern border, as the number of apprehensions surged last month to levels not seen in more than a decade.

Responding on «America’s Newsroom» Thursday, former Department of Homeland Security official Theresa Cardinal Brown said it’s clear that authorities at the border are in a state of «desperation.»

Myndighetene strever med å finne husly til alle som passerer grensen og venter på å få asylsøknaden behandlet. Sjefen for CBP, John Sanders, omtaler immigrasjonssystemet som «ødelagt», og sier at antallet migranter har strukket grensemyndighetenes evne til å følge opp til langt over dagens kapasitet.

«Årets Sheriff 2018» for de 16 delstatene som utgjør Western States Sheriffs Association, Mark Dannels, er i et intervju med Dagbladet klar og tydelig:

– Alle som er her, fra Sikkerhetsdepartementet, immigrasjonsetaten ICE, grensevaktene i Border Patrol, til lokale sheriffer og lokalbefolkningen, sier at det er en krise på grensen. Trump gjentar dette. Men ingen tror på det fordi de ikke liker presidenten. De bør skamme seg, alle sammen. Jeg mener virkelig det, sier Mark Dannels, sheriff i grensefylket Cochise i Arizona.

Dannels påpeker det opplagte, at uten kontroll med grensene har man dårligere kontroll med hva som skjer innenfor grensene.

– Det ukjente som kommer over her, burde skremme vannet av oss. 9/11 lærte oss det. Hvis ikke vi sikrer grensen, vil dette landet bli grunnleggende forandret.

– Jeg forstår at de kommer til USA fordi de har hørt at dette er mulighetenes land. Men hvor stor byrde skal du legge til vårt land når vi har millioner av amerikanske barn som sulter? Vi har millioner av familier under fattigdomsgrensen. Vi ser barn i Cochise som ikke har råd til idrettsaktiviteter eller lunsj på skolen. Trygdesystemet vårt har ikke mer å gi. Og det kommer bare til å bli verre fordi vi må være foreldre til folk fra land hvor deres egne ledere ga blaffen. Nok er nok, sier han.

Anslagsvis 40 millioner amerikanere, eller ca. 12,5 prosent av befolkningen, lever under den offisielle fattigdomsgrensen. Trenden har vært fallende under Trump.

Presidentkandidat Elisabeth Warren for Demokratene sa så sent som i februar at krisen ved Mexico-grensen bare er «fake» og at Trumps mur er et «hatets monument».

Selv om realitetene etter hvert siver inn i USAs befolkning, er det fremdeles bare 24 prosent av de som stemmer Demokratene, som erkjenner at det som skjer på grensen mot Mexico, kvalifiserer til å betegnes som «krise», skriver WND:

That’s the conclusion of a new Washington Post-ABC poll, which found that among U.S. adults, 35 percent believe the illegal immigration situation is a “crisis,” up from just 24 percent in January.

That opinion was held by 56 percent of Republicans, up from 49 percent, and 30 percent of independents, up from 21 percent.

But among Democrats, whose leaders steadfastly have refused to acknowledge the severity of the problem since Donald Trump campaigned on the issue in 2016, the belief that there’s a crisis exploded from 7 percent to 24 percent.

Det er sikkert mange som tror at «The Wall» mot Mexico er et renodlet Trump-prosjekt. Da er det verdt å minne om at den første piggtrådrullen ble kveilet ut ved byen El Paso allerede under forbudstiden i 1925, og at det var den demokratiske presidenten Bill Clinton som satte fart i byggingen av grensegjerdet fra 1994 av.

Dagens immigrasjonsdebatt i USA demonstrerer klart og tydelig hvor radikale Demokratene er blitt siden Bill Clintons State of the Union-tale i 1995:

All Americans, not only in the States most heavily affected but in every place in this country, are rightly disturbed by the large numbers of illegal aliens entering our country. The jobs they hold might otherwise be held by citizens or legal immigrants. The public service they use impose burdens on our taxpayers.

That’s why our administration has moved aggressively to secure our borders more by hiring a record number of new border guards, by deporting twice as many criminal aliens as ever before, by cracking down on illegal hiring, by barring welfare benefits to illegal aliens. In the budget I will present to you, we will try to do more to speed the deportation of illegal aliens who are arrested for crimes, to better identify illegal aliens in the workplace as recommended by the commission headed by former Congresswoman Barbara Jordan.

We are a nation of immigrants. But we are also a nation of laws. It is wrong and ultimately self-defeating for a nation of immigrants to permit the kind of abuse of our immigration laws we have seen in recent years, and we must do more to stop it.

«Illegal aliens» om igjen og om igjen. Dersom Trump hadde lest denne teksten ordrett i dag, ville Demokratene utvilsomt kalt ham hatefull, rasist og grusom.

Igjen valideres et budskap ut fra hvem som fremfører det, i stedet for å analysere budskapets innhold.

 

Kjøp T-skjorten «gul vest» her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.