Til tross for gjentatte forsikringer fra Biden-administrasjonen om at grensen ved Mexico er sikker, planlegger de å sende 1500 soldater før utløpet av tittel 42, en regel fra pandemi tiden, som lar grenseagenter avvise migranter. Ben Wilson i The Washington Free Beacon skriver om saken.

Soldatene vil hjelpe ansatte med administrative oppgaver, rapporterte Politico, og slutter seg til 2500 nasjonalgarder som allerede er utplassert ved grensen.

Hundrevis av ansatte ved Department of Homeland Security skifter også fokus foran en forventet bølge av migranter, og mottar opplæring denne uken for å hjelpe til med catch-and-release arbeid mai og juni, skriver Wilson.

Under catch-and-release blir migranter løslatt inn i samfunnet mens de venter på høringer i immigrasjonsdomstolen, som et alternativ til å holde dem i immigrasjons forvaring.

New York Post skrev i går at Biden sender soldater til til grensen, men ikke for å sikre den. I stedet vil de jobbe med administrative arbeide som nevnt ovenfor.

Under en pressekonferanse slet pressesekretær i Det hvite hus, Karine Jean-Pierre, med å forklare hvorfor Biden-administrasjonen trenger å utplassere soldater ved grensen som hun og hennes overordnede har beskrevet som «sikker».

Hun svarte Fox News-reporter Peter Doocy at mer arbeid måtte gjøres og republikanere i Kongressen nektet å handle. Demokratene, derimot, jobber med å håndtere endringene som kommer til å ligge foran dem:

– Because we need more work. We need more—work needs to be done, Jean-Pierre said Tuesday when asked by Fox News reporter Peter Doocy why, if the border is secure, the administration is sending the military.

– Republicans in Congress refused to act. …We are putting … forth processes to deal with the changes that are going to be ahead of us.

Jean-Pierres forsøk på å bagatellisere administrasjonens utplassering av soldater kom en dag etter at hun feilaktig hevdet at ulovlig innvandring har falt med mer enn 90 prosent. Ulovlig immigrasjon nådde faktisk rekordhøye i 2022 med 2,76 millioner grensekryssinger (de som blir tatt), skriver Wilson.

Jean-Pierre har gjentatte ganger hevdet at situasjonen ved den sørlige grensen ikke er ute av kontroll og sa at hun er enig i visepresident Kamala Harris påstand om at grensen er sikker.

En høytstående tjenestemann for Homeland Security snakket med Washington Free Beacon på betingelse av anonymitet og sa at nok en gang bruker Biden-administrasjonen resten av regjeringen til å vinke flere migranter over grensen.

Han sa at administrasjonen har gitt 290 millioner dollar til en George Soros-tilknyttet ideell organisasjon som jobber for å hjelpe illegale innvandrere med å bekjempe deportasjon:

– Once again, the Biden administration is using the rest of the government to wave more migrants through, a senior Homeland Security official told the Washington Free Beacon on the condition of anonymity.

– The administration has given $290 million to a George Soros-linked nonprofit that works to help illegal immigrants fight deportation.

Jean-Pierre forsøkte tirsdag også å forsvare påstanden hennes om at ulovlig migrasjon har falt med mer enn 90 prosent. Hun sa at hun refererte til et familiegjenforeningsprogram for migrasjon satt i gang av president Joe Biden, som lar ikke-borgere med et familiemedlem i USA søke om lovlig innreise i landet for å slutte seg til dem.

Programmet skal håndtere migranter fra visse land og hvordan de kan begrense ulovlig migrasjon. – Dataene har vist oss at de har gått ned med mer enn 90 prosent, sa hun:

– I was speaking to the parolee program. … The president put in place a parolee program to deal with certain countries on ways that we can limit illegal migration Jean-Pierre said. –The data has shown us that it has gone down by more than 90 percent.

Det er uklart hvilke data Jean-Pierre refererte til, skriver Wilson, siden data fra Customs and Border Protection viser de siste månedene at de er i rute med siste års rekordstore tall.

The Washington Beacon skrev i går om visepresident Kamala Harris som sa i et intervju fra 2018 at Trump-administrasjonens avgjørelse om å sende soldater til grensen var politisk og upassende, bemerkninger som kan skade henne etter at nyheten kom tirsdag om at Biden-administrasjonen sender 1500 soldater til grensen.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.\

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.