Grensegjerdet sett fra mexicansk side. Foto:Jose Luis Gonzalez/Reuters/Scanpix

Amerikansk høyesterett avslår å stanse byggingen av muren mot Mexico og sier byggingen av muren ikke utgjør noen trussel. Trump har dermed vunnet to seire på rad.

Først reverserte høyesterett en avgjørelse i lavere rett om at han ikke kunne bruke midler fra forsvarsbudsjettet, og nå er selve byggingen godkjent.

En føderal domstol konkluderte i i juni med at presidentens flytting av penger innenfor forsvarsbudsjettet, for å skaffe nødvendige midler til å bygge grensegjerdet mellom USA og Mexico, ikke var lovlig.

Men et flertall av dommerne i Høyesterett konkluderte altså med at omdisponeringen av totalt 2,5 milliarder doller, over 22 milliarder kroner, fra forsvarsbudsjettet var lovlig og avviste derfor å stanse arbeidene med å sette opp grensesperrene.

Avgjørelsen vil gjøre det mulig for Trump å holde sitt valgkampløfte og fortsette byggingen av et i alt 208 kilometer langt grensegjerde mot Mexico gjennom New Mexico, Arizona og California. Til nå er 148 kilometer av gjerdet bygget, ifølge amerikanske grensepoliti. (NTB)

 

 

 

 

 

Supreme Court denies request to halt construction of the border wall
A number of groups, including the ACLU and Sierra Club, had asked the high court to get invol

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.