Migranter klatrer over grensegjerde mellom Mexico og USA i forsøk på å komme inn i USA, 25.11.18.  Arkivfoto: Jorge Duenes/Reuters/NTB Scanpix

En ankedomstol opphevet torsdag forbudet mot å la Donald Trump bruke 3,6 milliarder dollar av forsvarsbudsjettet til å bygge en mur langs grensa til Mexico.

Nå kan altså presidenten gå i gang med murbyggingen, skriver Daily Mail.

– Dette er en seier for rettsstaten. Vi er opptatt av å holde våre grenser trygge, og vi vil fullføre muren, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

Avgjørelsen kommer etter at en domstol i El Paso i Texas i desember vedtok at Trump ikke kunne bruke forsvarsbudsjettet.

Presidenten har kjempet en lang kamp for å få midler til sin lenge lovede mur som han vil bygge langs USAs grense mot Mexico, for å hindre smugling og ulovlig innvandring.

Trump erklærte en nasjonal sikkerhetskrise langs grensa i februar. Med nasjonal krisetilstand mente Trump han hadde myndighet til å ta pengene han trengte fra andre deler av statsbudsjettet, uten Kongressens grunnlovsfestede godkjenning til å bevilge penger.

Den såkalte shutdownen endte i februar da det ble undertegnet en avtale som ga 1,4 milliarder dollar til grensesikkerhet, men ingenting til muren Trump ville bygge.

Fra før har USAs høyesterett godkjent en Pentagon-bevilgning på 2,5 milliarder dollar.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂