President Joe Biden ga ut en uttalelse som ber om et forbud mot «angrepsvåpen» etter onsdagens pistolangrep ved University of Nevada, Las Vegas (UNLV). Men angrepsvåpen ble ikke brukt i ugjerningen.

CNN rapporterte først at gjerningsmannen Anthony Polito var en 67 år gammel college-professor, men det ble senere kjent at han hadde søkt om en slik stilling ved UNLV, men fått avslag, skriver Breitbart.

Tre mennesker ble drept og fire er kritisk skadet etter onsdagens skyteepisode ved UNLV. Det tok ikke lang til før Biden kom med sine sedvanlige angrep mot angrepsvåpen (assault weapon), før fakta var kjent i saken.

–Til tross for alle hendelsene vi har opplevd i min presidentperiode, krever epidemien av våpenvold vi møter at vi gjør enda mer. Men vi kan ikke gjøre mer uten Kongressen.

– Republikanske lovgivere må slutte seg til Demokratene i Kongressen for å forby angrepsvåpen og våpen med magasiner av høy kapasitet ved å vedta en nasjonal «red flag»-lov, vedta universelle bakgrunnssjekker, kreve sikker oppbevaring av våpen og fremme andre sunne tiltak som vil bidra til å demme opp for volden med skytevåpen.

Han avsluttet uttalelsen med å referere til UNLV-skytingen, men også drapsturen som Shane James angivelig utførte i San Antonio og Austin, Texas

New York Post bemerket at Sheriff Javier Salazar i Bexar County indikerte at James angivelig brukte «en pistol med stor kaliber».

Fokuset på såkalte angrepsvåpen, som også feilaktig hevdes å være militære våpen, er nokså merkelig, siden langt flere amerikanere blir drept av mindre håndvåpen som pistol eller revolvere.

Angrepsvåpen utgjør en liten del av våpengruppen som defineres som rifler, som totalt sto for 364 drap i 2019. Antallet drept med pistoler og revolvere utgjorde over 6600. Faktisk ble flere amerikanere drept av knyttnever enn av angrepsvåpen. Også kniver utgjorde en langt større trussel sammenlignet med angrepsvåpen.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som ebok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.