Chicagos ordfører Lori Lightfoot (D) led et knusende nederlag i sitt gjenvalg. Kun 16,4 av innbyggerne stemte på henne. Nå skylder hun tapet på rasisme og sexisme, melder New York Post.

Kritikere av Lightfoot feirer dog nederlaget.

Marjorie Taylor Greene (R):

«Lori Lightfoot. Crime doesn’t pay.»

Volden i Chicago har eksplodert under Lightfoots ledelse, selv om hun å Make Chicago Safe Again.

Antall drap steg fra rundt 500 i 2019 til over 800 i 2021. Hun møtte motstand fra påde politi og lærerorganisasjoner.

Defund the Police var ingen suksess, med andre ord.

Også den tidligere pressesekretæren til Donald Trump, Kayleigh McEnany, som tidligere har kommet med sterk kritikk av Lightfoot, gleder seg over nyheten på Twitter, skriver Fox News.

– Lori Lightfoot lost her election. Perhaps she should have woken up when I referred to her as the ‘derelict mayor of Chicago’ from the White House podium for ignoring victims of crime in her city! Instead, she said ‘Hey, Karen. Watch your mouth.’

Godt over 8 av 10 innbyggere i Chicago ville altså ikke gjenvelge ordføreren. Som noen skriver: Selv venstreliberale interesserer seg i trygghet for seg og sine familier.

In the first three weeks of 2023, crime rates skyrocketed by 61% compared to the previous year.

In the lead-up to Tuesday’s election, polls showed that public safety was by far the top concern among Chicago residents.

Fria Tider har også skrevet om valgnederlaget.

Chicago Tribune kallade hennes valförlust för en «politisk pinsamhet» och slår fast att brottsligheten i staden «sköt i höjden» under hennes tid som borgmästare.

I sin valkampanj 2019 lovade hon att göra Chicago till «landets tryggaste storstad».

«Men antalet mord, främst från vapenvåld, ökade dramatiskt 2020 och 2021, från 500 mord 2019 till 776 respektive 804 de följande två åren. Skottlossningarna och bilkapningarna sköt också i höjden», skriver Chicago Tribune.

Nära 100 procent av morden begås av svarta.

CNN fokuserer selvsagt på at Lightfoot var den første svarte og lesbiske kvinnen som ble valgt til ordfører i en stor amerikansk by. Som om dette virkelig har noe å si.

Hun er for øvrig så lesbisk at hun er gift med Amy Eshleman, som etter min forståelse er en transkjønnet biologisk mann. Vel, jeg tror det er en mann, men internett er rensket for saker som informerer om dette. Jeg føler meg nokså sikker på at jeg leste dette for et par år siden, men kan vel ikke konkludere helt. Deadnaming er jo snart kriminell aktivitet.

Charlie Kirk fra Turning Point USA:

«Goodbye to the worst mayor in Chicago history!»

Lightfoot ble den første Chicago-ordføreren på 40 år som tapte et gjenvalg.

Hun fikk også kritikk da hun stilte krav til hudfarge på journalister hun ville la seg intervjue av.

Borgermesteren i Chicago vil ikke bli intervjuet av hvite journalister

Hennes ønsker om å innføre borgerlønn fikk også en god del kritikk.

I alt kaoset som skjer i verden i dag, så vil nok mange konservative se på denne nyheten med glede. Men om det blir store endringer i katastrofen som rammer byen Chicago gjenstår å se.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.