Document skrev tidligere denne uken om hundrevis av ungdommer som stormet gjennom sentrum av Chicago søndag og skapte frykt blant både bilister og gående. Ungdommene hoppet opp på bilene. Det lød skudd og turister måtte reddes unna.

I går ble en sjokkerende video publisert som viser en stor gruppe ungdommer brutalt angripe en ung kvinne som forsøkte å komme seg inn i bygningen hvor hun bor. Daily Mail har skrevet om saken. 

Den 19 sekunder lange videoen som ble tatt under lørdagens teen takeover viser en livredd hvit kvinne som blir omringet av rasende tenåringer som ler og roper mens hun skriker av angst.

(Denne twittermeldingen viser fortsatt videoen, mens flere ikke kan kopieres eller er tilgjengelige)

Det er uklart hva – om noe – som førte til angrepet, men de fleste av ungdommene i videoen er svarte og angrepet ble filmet og merket med bildeteksten:  – Yay we get active, og tydelig planlagt. 

En Twitter-konto som deler detaljer om forbrytelser i Chicago skrev at opptakene hadde blitt inkludert i en gruppe av sosiale medier-innlegg som påstås å være fra voldshendelsen i byens Loop-område på lørdag natt.

Les også:

Hundrevis av unge raserer sentrum av Chicago – Document

Flere opptak fra kvelden viste tenåringer som hoppet på toppen av en buss mens andre startet et massivt slagsmål ved Millennium Park og forsøkte å bryte barrikader. Flere biler ble vandalisert og tent på.

Politiet var ikke i stand til å kontrollere eller forhindre skadene gjort av tenåringene, hvis antall kan ha overskredet 1000. Totalt ble 15 personer arrestert, inkludert ni voksne og seks barn.

Etter kaoset, hvor to tenåringer ble skutt,  korrigerte avtroppende ordfører Lori Lightfoot en lokal reporter som beskrev kaoset i byen som mayhem – kaos:

– Størstedelen av ungdommene som kom til sentrum, kom til sentrum fordi det var flott vær og det var en mulighet til å nyte byen. Det er helt, helt passende, sa Lightfoot og forsvarte tenåringene.

Hun la til: – Det er noen få som kom med andre intensjoner. De har, og de vil bli tatt hånd om. Men jeg kommer ikke til å bruke språket ditt, som jeg mener er helt feil; det å si at det er mayhem.

– The mass majority of the young people who came downtown, came downtown because there was great weather and it was an opportunity to enjoy the city. That’s absolutely, entirely appropriate,’ said Lightfoot, defending the teens.

She added: – There are a few that came with different intentions. They have and they will be dealt with. But I’m not going to use your language, which I think is wrong, to say there’s mayhem.

Brandon Johnson, Chicagos nyvalgte borgermester skrev at han ikke godkjenner den destruktive aktiviteten og at den er uakseptabel og ikke har noen plass i Chicago, men at den ikke bør brukes som en måte å demonisere ungdommen på. De har nemlig ikke hatt mange muligheter i sitt eget lokalsamfunn.

Johnson, en progressiv demokrat ønsker nye skatter og flere sosiale programmer i Chicago.

Til tross for sinnet over volden og ødeleggelsene, sa Johnson at han tror den eneste veien videre er å arbeide sammen for å skape trygge rom for ungdom. De bør samles trygt og ansvarlig, under veiledning og tilsyn av voksne for å sikre at alle deler av Chicago forblir velkommen for både innbyggere og besøkende.

Det var ikke bare ungdommer som skapte bråk i Chicago i helgen. Ifølge NBC Chicago ble minst 11 mennesker drept og 26 såret av våpenvold i helgen over hele Chicago. To av de drepte var tenåringer.

– Just another day in the neighborhood, vil nok Lori Lightfoot si.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.