Lori Lightfoot (D) er borgermester i Chicago. Det skaper sterke reaksjoner at hun nå går ut og sier at hun ikke vil la seg intervjue av hvite journalister. Foto: AP / John O’Connor / NTB

Chicago’s borgermester Lori Lightfoot (D) mener «mangfold er viktig i media». For å få til dette vil hun ikke lenger la seg intervjue av hvite journalister.

Lightfoot feirer to år som borgermester med følgende tweet:

POC er en forkortelse for people of colour, og inkluderer ulike hudfarger, men ikke den hvite hudfargen.

Lightfoot beskriver Chicago som en «verdensklasseby», og mener lokale medier bør reflektere kulturmangfoldet i byen.

Utspillet har skapt storm i konservative medier. Fox News var først ute, og omtalte en Twitter-melding fra journalisten Mary Ann Ahearn, som tydeligvis har fått beskjed om den nye praksisen.  Flere andre journalister bekrefter å ha mottatt lignende beskjed.

It is unclear when such a practice was enacted and if it only applies to local reporters, particularly after her MSNBC appearance with Stephanie Ruhle on Monday.

Lightfoot was slammed on social media, facing allegations of racism for choosing to speak with journalists solely on the color of their skin.

Journalisten Gregory Pratt, som beskriver seg selv som latino, forteller at han ikke aksepterer at politikere kan få velge intervjuere på denne måten. Selv om Pratt har godkjent hudfarge, så avlyste avisen hans et avtalt intervju med Lightfoot.

Daily Wire-redaktøren og pod-kasteren Ben Shapiro viser sin manglende begeistring ved bruk av ironi.

Chicago har under Lightfoot opplevd en kraftig økning i grov kriminalitet. I 2020 var det 769 mennesker som ble skutt og drept i byen, ifølge AP. Det er en økning på 274 dødsfall av denne typen på et år, eller over 55 prosent. Høsten 2020 foreslo Lightfoot  å kutte Chicago-politiets budsjett med 80 millioner USD.

Volden ser ut å fortsette i 2021, og innen 3. mai hadde allerede 200 mistet livet i skyteepisoder i byen.

Fox News
Nettavisen

Kjøp Thomas Knarviks bøker her! In His Name har ikke tidligere vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.