To Demokrater som begge har vært med på nedskjæringer til politiet, fikk onsdag smake sin egen medisin. Demokratenes kongressrepresentant Mary Gay Scanlon (D-PA) ble robbet av to væpnede afro-amerikanere i Philadelphia onsdag ettermiddag. Tirsdag kveld opplevde den Demokratiske senatoren i Illinois, Kimberly Lightford, og hennes mann det samme i en forstad til Chicago.

Scanlon kom uskadd fra hendelsen, og på Twitter takker hun politiet for all hjelp.

Police say Scanlon was approached by two Black males, aged approximately 20-30, as she walked to her vehicle before they demanded she hand them the keys. Scanlon handed over the keys to her blue 2017 Acura MDX and one of the suspects drove away in it while the other drove away in a dark-colored SUV.

Politiet sier at Scanlon ble konfrontert av to svarte menn i alderen 20–30 år da hun gikk til bilen. De krevde at hun ga dem nøklene. Scanlon overleverte nøklene til sin blå 2017 Acura MDX, og en av de mistenkte kjørte av gårde i den, mens den andre kjørte bort i en mørk SUV.(Fox News)

Kriminaliteten i de amerikanske storbyene har eksplodert, men det må likevel sies å høre til sjeldenhetene at to folkevalgte utsettes for car-jacking i løpet av ett døgn. For tirsdag kveld ble også den Demokratiske delstatssenatoren Kimberly Lightford og hennes mann robbet for bil og eiendeler i en forstad til Chicago.

On December 21 night, Lightford and her husband Eric McKennie were carjacked in the suburb of Broadview outside of Chicago. According to reports, three masked individuals in a Dodge Durango approached the couple as they were driving in the area. «They made her get out of the car, took the car, took her purse – everything in the car,» an eyewitness told CBS Local. Around 15 shots were fired, but luckily the couple was not injured.

Om kvelden den 21. desember ble Lightford og hennes ektemann Eric McKennie carjacked i Broadview, en forstad til Chicago. Ifølge rapporter nærmet tre maskerte individer i en Dodge Durango seg paret og bilen de kjørte i området. – De tvang henne til å komme ut av bilen, tok bilen, tok fra henne vesken – alt i bilen, fortalte et øyenvitne til den lokale CBS-stasjonen. Rundt 15 skudd ble avfyrt, men paret ble heldigvis ikke skadet. (Meeaw)

Begge mediene og en rekke andre amerikanske medier fokuserer på at begge Demokratene har vært ivrige etter å kreve mindre bevilgninger og endringer i politiet etter at George Floyd ble drept i en konfrontasjon med politiet våren 2020.

Both Scanlon and Lightford have been staunch supporters of police reforms in the aftermath of the death of George Floyd in Minneapolis in May 2020.

«We have seen too many lives taken and communities devastated by police brutality and racial profiling,» Scanlon tweeted shortly after Floyd’s death. «Action is long overdue. @HouseDemocrats are fighting for REAL reform in our country’s police departments. #JusticeInPolicing

Både Scanlon og Lightford har vært hardnakkede tilhengere av politireformer i etterkant av George Floyds død i Minneapolis i mai 2020. – Vi har sett for mange liv som er tatt og samfunn ødelagt av politiets brutalitet og raseprofilering, twitret Scanlon kort tid etter Floyds død. – Handling er høyst påkrevet. @Housedemocrats kjemper for ekte reform i landets politiavdelinger. #Justiceinpolicing. (Fox News)

Så langt i 2021 er 521 personer drept i Philadelphia. Det er en økning på 13 prosent i forhold til 2020, og byens høyeste antall drap siden 2007. Bilkapringer har økt med 80 prosent i 2021, sammenlignet med 2020, rapporter Fox News.

Defund the Police Dems Mary Scanlon and Kimberly Lightford are CARJACKED! (Meeaw)

Democratic congresswoman who sponsored police ‘reform’ bill carjacked in crime-surging Philadelphia (Fox News)

Les også:

Borgermestere i USA kapitulerer for egen naivitet

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.