Sønnen til den tidligere demokratiske representanten John Thompson som ble kastet ut av sitt eget parti, ble mandag arrestert for en dødelig hit-and-run trafikkulykke som drepte fem unge muslimske kvinner i forrige uke. Fox News skriver om saken.

Den mistenkte er Derrick John Thompson, 27, fra Brooklyn Park, fortalte kilder til Minneapolis Star-Tribune, selv om politiet ikke har navngitt ham offentlig. Det er bare tre år siden han ble dømt for en annen tragisk hit-and-run.

Demokraten John Thompson er Black Lives Matter-aktivist og ble utvist av sitt eget parti, Minnesota Democratic-Farmer-Labor Party i 2021, etter å ha rettet en falsk anklage mot en politimann for raseprofilering og anklager om vold i hjemmet ble kjent.

Han skapte overskrifter under George Floyd-protestene i 2020, da han og Black Lives Matter-demonstranter oppsøkte hjemmet til politiets fagforeningsleder Bob Kroll i Hugo, Minnesota.

Thompson stilte til valg i statens lovgivende forsamling på den tiden og vant valget i november etter å ha blitt godkjent av representant Ilhan Omar, Minnesota-guvernør Tim Walz og Minnesota-riksadvokat Keith Ellison.

Les også:

Dømt til 30 års fengsel i Florida for bruk av mobiltelefon i bil som førte til dødsulykke – Document

Ifølge politiet i Minneapolis ​​kjørte Derrick John Thompson på rødt lys fredag kveld og kolliderte med et kjøretøy som fraktet fem somaliske kvinner, alle under 20 år. Alle fem ofrene, som var medlemmer av Dar Al Farooq Islamic Center, ble drept, og den mistenkte ble behandlet for skadene han pådro seg i løpet av helgen.

Thompson har et langt rulleblad med bilkjøring og narkotikarelaterte lovbrudd. I 2020 ble han dømt til åtte år for en 2018-påkjørsel mens han flyktet fra politiet i Montecito, California. Betjenter fant 17,6 pund marihuana og mer enn 20 000 dollar i kontanter i bilen hans. Kvinnen han kjørte på tilbrakte flere uker i koma etter ulykken og fikk livsendrende skader.

Det er ikke kjent når Thompson ble løslatt fra fengslet i California eller hvorfor han var ute av fengselet på tidspunktet for fredagens krasj i Minneapolis. Informasjonen om prøveløslatelsen hans er ikke offentlig.

Under pandemien i 2020, begynte demokratenes guvernør i California, Gavin Newsom, å løslate tusenvis av voldelige kriminelle, inkludert mordere, i et forsøk på å redusere spredningen av koronavirus i fengselssystemet.

I fjor sa Leronne Armastrong, politisjefen i Oakland, California, at tidlig løslatelse av kriminelle  som startet under pandemien  er en viktig faktor i økningen i kriminalitet.

Oakland violence blamed on early release of criminals.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.