Minnesota har raskt blitt et eksempel på de katastrofale effektene avcovid-responsen, inkludert hvordan offentlige programmer la til rette for skamløs svindel, hvordan kriminelle bruker tribalisme for å avlede ansvar, og hvordan amerikanerne nå er fattigere og mindre trygge enn for fem år siden.

Justisdepartementet har siktet 70 tiltalte i et svindelopplegg der gjerningsmennene angivelig skal ha stjålet 250 millioner dollar fra Covid-hjelpemidler. De tiltalte skulle bruke pengene til å servere måltider til barn, men påtalemyndigheten påstår at de opprettet falske fakturaer for måltider og deretter hvitvasket pengene gjennom skallselskaper, passbedragerier og ulovlige returprovisjoner.

Tirsdag ble et jurymedlem i saken avskjediget etter at hun avslørte at noen hadde tilbudt henne en pose med 120.000 dollar i kontanter i bytte mot en stemme for frifinnelse. «Hun får en pose til hvis hun stemmer for frifinnelse», skal tilbyderen ha sagt.

Nesten alle de tiltalte er somaliere, og det samme var kvinnen som tilbød pengene til jurymedlemmet. Advokatene deres forsøker nå å utnytte mangfoldspolitikk i sin forsvarsstrategi.

Paul Martin Vaaler fungerte som ekspertvitne på «diaspora-virksomheter» for de tiltalte. Vaaler vitnet om at utbetalingene gjenspeiler innvandreres «preferanse for å drive [virksomhet] utenfor myndighetenes blikkfang».

Vaaler brukte dette resonnementet til å underbygge de tiltaltes dårlige bokføring og overdrevne kontantoverføringer. Vaaler sa at de millioner av dollar som ble overført tilbake til Somalia, kunne betraktes som «pengeoverføringer».

– Det er den beste bistanden i verden, fordi den ikke går gjennom myndighetene, vitnet Vaaler.

Nå risikerer rettssalen i Minnesota å utvikle seg til et somalisk rettssystem – et land med den verste korrupsjonen i verden ifølge Transparency International – med bestikkelser og trusler mot jurymedlemmer.

Borgermesteren i Minneapolis hyller George Floyd

Denne institusjonelle oppløsningen er et direkte resultat av regjeringens covid-reaksjon. Minnesota, med guvernør Tim Walz i spissen, gikk i bresjen for covid-lockdown. Unntakstilstanden som ble erklært 13. mars 2020, ble ikke avsluttet før 1. juli 2021. I løpet av disse femten månedene stengte guvernør Walz skoler, fengslet dissidenter og stengte bedrifter. Handlingene hans skapte hjelpearbeidet som resulterte i omfattende svindel.

Fra og med mai 2020 var Minnesota også utgangspunktet for George Floyd-opptøyene. Bare fem kilometer unna den føderale domstolen der covid-svindelsaken ble ført, satte opprørere fyr på politibygningen til Minneapolis’ tredje politidistrikt. Plyndrere ranet bevisrommet, og tusenvis feiret da bygningen brant etter at borgermesteren hadde beordret politiet til å flykte.

I forrige uke kjøpte byen tomt for å gjenoppbygge det tredje politidistriktet for 10 millioner dollar. Da Minneapolis gikk i bresjen for å Defund the Police, skjøt kriminaliteten i været. Drap økte med 58 prosent, mordbranner med 54 prosent, ran med 26 prosent og grov vold med 25 prosent.

Minnesota-borgernes livskvalitet sank over hele linjen. En studie fra 2022 viste at Minnesotas politiske tiltak mot covid-19 kostet hver familie på fire nesten 7.500 dollar i tapt BNP innen utgangen av første kvartal 2021. Færre enn halvparten av Minnesota-elevene er på et akseptabelt nivå i matte og lesing, og testresultatene ligger fortsatt 10 prosentpoeng under nivået før pandemien.

Fra ruinene av det tredje politidistriktet til trappene til det føderale tinghuset representerer den tre kilometer lange stripen i Minneapolis sentrum covid-responsens angrep på den vestlige sivilisasjonen; hvordan vilkårlige og lunefulle ordrer skapte utbredt korrupsjon og gjorde innbyggerne fattigere.

Ilhan Omar: «Systemisk rasisme» at ikke alle fra Haiti får søke asyl

Når myndighetene tar seg til rette med sentrale prinsipper i et sivilisert liv, som retten til å organisere seg, og påtar seg retten til å styre hele det private og offentlige livet, inkludert alle samfunnsinstitusjoner, uansett under hvilken unnskyldning, ender man opp med noe annet enn et sivilisert liv.

Minnesota er bare ett eksempel på dette, men det samme gjelder mange andre steder i landet og i verden, etter hvert som katastrofens etterdønninger skyller gjennom våre liv.

Denne artikkelen ble først offentliggjort den 6. juni av Brownstone Institute, og den republiseres på norsk av Document under lisensen Creative Commons Attribution 4.0 International.

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.