Narrativet om det rasistiske politiet i Vesten er blitt en rettferdiggjøring av at gatas parlament kan overta politistasjoner, som her i Luton, Storbritannia. Foto. Peter Cziborra/Reuters/Scanpix

Heather MacDonald er en av de fremste autoritetene på amerikansk politi. Hun avviser blankt påstandene om at politiet er «systematisk rasistisk». Tvert imot er dette en del av en politi-hat-ideologi som fikk gode kår under Obama.

Citing publicly available data, commentators have asserted that the very idea of systemic racism by police is questionable.

Statistikken er ikke flatterende for svarte:

De utgjør 13 prosent av befolkningen, men står for 53 prosent av alle drap og 60 prosent av alle ran.

«In 2018, the latest year for which such data have been published, African-Americans made up 53% of known homicide offenders in the U.S. and commit about 60% of robberies, though they are 13% of the population,» Heather Mac Donald wrote in The Wall Street Journal this week.

Når tallene er så grelle sier det seg selv at forholdet mellom kriminelle svarte og politiet ikke er det beste.

George Floyd var kriminell, med et rulleblad langt som et vondt år.

«In 2018 there were 7,407 black homicide victims,» she went on. «Assuming a comparable number of victims last year, those nine unarmed black victims of police shootings represent 0.1% of all African-Americans killed in 2019. By contrast, a police officer is 18½ times more likely to be killed by a black male than an unarmed black male is to be killed by a police officer.»

7.407 svarte ble drept i 2018. Hvis man legger til grunn samme antall i 2019 og ser det opp mot antall ubevæpnede svarte som ble drept av politiet, så utgjør de bare 0,1 prosent av svarte som ble drept i 2019.

0,1 prosent. De aller fleste faller som offer for black-on-black vold. Særlig i Chicago er volden ekstrem. Mens verden gikk av skaftet over George Floyd ble 23 drept i Chicago på en helg. Mediene bryr seg ikke. Black-on-black vold er ikke populært.

Studier viser at hvite politimenn er mindre tilbøyelige til å bruke vold mot svarte enn folk fra andre bakgrunner: asiatisk, latino eller svarte.

Mac Donald continued: «A 2015 Justice Department analysis of the Philadelphia Police Department found that white police officers were less likely than black or Hispanic officers to shoot unarmed black suspects. Research by Harvard economist Roland G. Fryer Jr. also found no evidence of racial discrimination in shootings. Any evidence to the contrary fails to take into account crime rates and civilian behavior before and during interactions with police.»

Fryer’s work has also determined that when police pull out of communities, black deaths tend to increase.

Myten om systemisk rasisme og politivold mot svarte, skjøt fart under Obama og det i en slik grad at det ble farligere å være politimann.

«The false narrative of systemic police bias resulted in targeted killings of officers during the Obama presidency,» Mac Donald concluded.

Ingen har mer å tape på at politiet trekker seg ut av områder enn svarte selv.

MacDonald hos Tucker:

 

Det var noen riktig stygge politidrap i Obamas periode. I juli 2016 ble tre politifolk drept i Baton Rouge. Sheriff David Clarke satte skapet på plass:

 

 

Minneapolis mayor Jacob Frey rejects city council’s push to defund police, despite veto-proof majority

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.